Utopía - tomas moro

Páginas: 11 (2649 palabras) Publicado: 6 de diciembre de 2011
Óscar Serquera Muñoz
En aquest document, anem a comentar amb unes preguntes proposades en classe el llibre de Utopia de Tomàs Moro

ÍNDEX

* Índex..................................1 – 1

* Activitats generals..............2 - 2


* Activitats llibre I.................3 - 4

* Activitats llibre II................5 - 7

*

ACTIVITATS GENERALS

1 Breubiografia de Moro
Tomás Moro, va nàixer el 7 de febrer a Londres. Va contraure matrimoni amb Jane Colt, amb qui tingué dues filles, al 1505 Margaret i al 1506 Elizabeth. Va ser un pensador, teòleg, polític, humanista y escriptor anglès, a més de poeta, traductor, canceller de Enrique VIII, professor de lleis, jutge de negocis civils i adbocat. Entre les seues obres, la més destacada és Utopia, on buscarelatar la organització d'una societat ideal. Va morir a la guillotina el 6 de juliol acusat d’alta traïció en contra del rei.
2 L’Humanisme
L’humanisme es un moviment intel·lectual, que te la seua primera gran imatge en San Francesc d’Assis, desenvolupat a Europa durant els segles XIV i XV que, trencant les tradicions escolàstiques (l’escolàstica és un moviment teològic i filosòfic que vaintentar utilitzar la filosofia grecollatina clàssica per comprendre la revelació religiosa del cristianisme) medievals i exaltant en la seua totalitat les qualitats pròpies de la naturalesa humana, pretenia descobrir l'home i donar un sentit racional a la vida prenent com a mestres als clàssics grecs i llatins, les obres de la qual va exhumar i estudiar amb entusiasme.
3 Erasme de RotterdamErasme de Rotterdam, va ser un pensador holandès nascut en Gonda, prop de Rotterdam, cap a 1467. Home de lletres, va ser el més gran humanista del Renaixement i sens dubte l'escriptor més elegant i agut del seu temps, a més fou filòsof, filòleg i teòleg holandès, sense oblidar-se les seues importants obres llatines. Va viatjar en diverses ocasions a París i a Anglaterra, on va travar amistat amb JuanColet i l'utòpic Tomás Moro. Morí el 12 de juliol de 1536.
Va viure baix un lema:
« Quan tinc una mica de diners, em compre llibres. Si sobra alguna cosa, em compre roba i menjar »
4 Significat del terme “Utopia”
El terme Utopia, “De optimo rei publicae statu deque nova insula Utopia”, que traduït al nostre idioma ve a ser De l'estat ideal d'una república en la nova illa d'Utopia, designa laprojecció humana d'un món idealitzat, que es presenta com a alternativa al mon real, per tal de criticar aquest. Es a dir, el que busca és donar-nos la visió un món perfecte per a nosaltres, que cada persona es lliure de triar. El promotor del terme va ser Moro, amb la obra (anomenada d’aquesta manera, “Utopia”) de la qual contestarem a continuació una sèrie de preguntes.

ACTIVITATS LLIBRE I1 Identifica els personatges claus del llibre I i elabora una descripció breu de cadascun d'ells.
Tomás Moro: Se’ns presenta com el delegat oficial d’Enric VIII, la seua professió es parlamentar amb reis i governants de altres països, per a arribar a acords entre a aquests y Anglaterra
Peter Guiles: En l’obra se’l veu com al millor amic de Tomàs. Se’l considera ungran intel·lectual però sobre tot molt honest, a més te un ampli vocabulari, que li permiteixen constituir la seua grandiosa cultura literària. Es originari d’Amberes.
Rafael Hitloday: Ens conta la història de l’illa d’Utopia. Segons és dona a entendre, es un gran humanista, amant de les llengües ja mortes, el llatí i el grec, els quals domina, encara que el segon amb majoreficàcia. Es un apassionat dels viatges (de fet va participar en les expedicions d’Americo Vespucci) i sempre està buscant noves aventures.
2 Per què manté Rafael que servir el rei i esclavitzar-se és quasi la mateixa qüestió?
A la llarga de la història es veu l’opinió de Moro cap a l’absolutisme, i ens mostra una actitud hostil cap als monarques, una de les situacions ve a ser aquesta. Rafael fa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Utopia de tomas moro
  • Reseña Utopía-Tomás Moro
  • Ensayo de utopia de tomas moro
  • Utopia, tomas moro
  • Reumen de utopia de tomas moro
  • Utopia Tomas Moro
  • Resumen De Utopía (Tomas Moro)
  • Que es la utopia segun tomas moro

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS