valenciano

Páginas: 3 (582 palabras) Publicado: 12 de abril de 2014
Tema 13: Descriu les característiques bàsiques de l’escriptura teatral actual.
Manuel de Pedrolo fou el narrador més llegit de la postguerra i en 1946 ja va escriure amb regularitat. Durant més dequaranta anys va escriure poesia, teatre, novel·la, assaig etc. Per les seues obres, va ser recompensat amb premis.
Respecte al gènere teatral, Pedrolo usà tècniques de l’absurd per burlar el rigorde la censura franquista. En aquestes obres mostra sentiments pessimistes, com dubte o incertesa. Però va deixar d’escriure perquè el teatre era un gènere minoritari i ell volia arribar a la gent.
Elteatre Pedrolià, té una etapa central, intensa i sòlida i és una reflexió sobre l’existència humana i preguntes inquietants. És també, una transposició de la realitat i els personatges mostrensituacions on pateixen i són presoners del present.
Als anys 60, va haver un canvi de les situacions, que són més explícites i va tindre influència de la societat dels 70 i 80.
Per últim, va fer llibres iel seu món novel·lístic va ser divers i ric. “Temps obert”, va ser una obra de la seua producció; la qual va ser una trencaclosques i va provocar el desconcert dels seus seguidors.

Tema 14: Explical’obra teatral de Josep Maria Benet i Jornet i la seua relació amb el món audiovisual.
Josep M. Benet i Jornet és un comediògraf amb un total de 28 obres en les que ens parla de la relació del'individu amb la societat que l'envolta, el franquisme. Una reflexió sobre el país, el sistema i la societat.
La seua obre teatral té una base realista i personal amb un to simbòlic. En ella el mónd'infantesa i postguerra prenen una dimensió mítica. Així, destaquen les obres per a un públic infantil i juvenil, amb temes com la felicitat i l'amor-passió. Per a ell escriure era una aventura però elteatre una passió i repte constant.
Però, cal destacar la relació que va tindre amb el món audiovisual. Així, als anys 60 hi ha una ruptura en la que una nova proposta incorpora elements del cinema i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • Valenciano
  • valenciano
  • Valenciano
  • valenciano

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS