Vida i obra de baltasar porcel

Páginas: 3 (555 palabras) Publicado: 11 de enero de 2012
BALTASAR PORCEL.

Baltasar Porcel i Pujol va ser un escriptor, periodista i crític literari balear. Va ser un dels més grans novel·listes de les lletres catalanes de la segona meitat del segle XX.VIDA:

Porcel va néixer Andratx (Mallorca) el 14 de març de 1937 en un ambient mariner i pagès, fins que es va traslladar a Palma per estudiar comerç.
Als 17 comença a treballar en una impremtai aviat col·labora al Diario de Mallorca. Del 1957 fins 1959 va fer de soldat a la marina, època en la que col·labora amb Camilo José Cela a Papeles de Son Armadans.
L'any 1960 s'instal·la aBarcelona on es comença a vincular, sobretot amb Joan Triadú als ambients culturals. Durant aquesta època es va lligar al teatre i va començar a escriure articles setmanals al Diario de Barcelona, dirigeixuna col·lecció de guies turístiques, etc.
Als 70 va ser director de l'empresa editora de la revista Destino. Fa estades per tot Europa, el Mediterrani, Amèrica del Nord i del Sud, l'Extrem Orient,l'Àfrica, etc.
Entre 1989-2000 va presidir l'Institut Català de la Mediterrània i el jurat del premi internacional de Catalunya fins la seva mort l'1 de juliol de 2009, a Barcelona, a causa d'un tumorcerebral.
Baltasar Porcel ha publicat una llarga llista de títols de tots els gèneres en català, obres que s'han traduït al castellà (moltes vegades per ell mateix), a l'alemany, l'anglès, elfrancès, l'italià, el vietnamita, a més d'aclaparar un bon nombre de premis literaris.
Com a periodista va col·laborar en diversos mitjans: La Vanguàrdia, Última hora i Catalunya ràdio.

OBRA:Escriptor amb un gran reconeixement internacional i una gran influència en la literatura contemporània catalana. Ha estat traduït a molts idiomes. Les seves obres han aconseguit premis a varis països comItàlia (Premi Bocaccio), França (Prix Mediterrania) i Estats Units (Critics' Choice). La seva obra inclou novel·la, conte, assaig i articles periodístics. Escrivia diariament com a comunista al diari...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Baltasar Porcel
  • VIDA I OBRA Josep M
  • VIDA OBRA I CRÍTICA DE KAFKA
  • Salvador Espriu: Vida I Obra
  • Pere Calders: vida i obra
  • Baltasar Orcel I Pujol
  • Vida y obra
  • Vida Y Obra

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS