Vih hepattis b

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 10 (2255 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 28 de septiembre de 2010
Leer documento completo
Vista previa del texto
VIH-------------------------------------------------
A
Una malaltia comuna, però ignorada

ctualment es calcula que hi ha 2000 milions de persones infectades per l’hepatitis B, una malatia infecciosa que pot afectar greument el nostre fetge.
L’hepatitis viral B no és només una causa important de malaltia aguda, sinó també de malaltia crònica i de mortalitatelevada. D’aquests 2000 milions, 350 són malats hepàtics crònics, és a dir portadors crònics del virus. I en termes més generals, s’estima que tres cuartes parts de la població mundial viu en zones amb nivells significatius d’infecció. Els portadors del VHB tenen un risc elevat a morir per hepatitis crònica o cirrosi, per això una de cada dos milions de morts a l’any estan relacionades directament aaquesta infecció, es calcula que 1,5 milions de morts anuals són conseqüència de l’hepatitis B.
El greu problema que persegueix aquesta malatia és que moltes persones, no són conscients d’estar infectades i és una malaltia molt contagiosa, fins i tot 10 vegades més que el VIH. A Espanya, tenim 200. 000

casos i d’aquests només hi ha 800 enregistats.
Què és l’HEPATITIS B?L’hepatitis B ha resultat una malaltia mortal, que ha acabat amb moltes vides humanes, sobretot temps abans de que es donés amb una vacuna que ens permet una prevenció molt eficaç, que ens otorga un nivell d’inmunitat d’un 95%. Va ser el científic Baruch Blumber, juntament amb Millman els qui van identificar el virus de l’hepatitis B i més endavant van desenvolupar la vacuna contra el propi virus.
Podemdir que aquesta, és una malaltia principalment perillosa per la ignorància de la gent envers ella, doncs

amb l’aplicació de la seva vacuna, el risc de patir-la és pàcticament nul.
És una malaltia hepàtica ja que afecta el fetge, vírica, doncs és produïda per un virus i contagiosa, és a dir pot ser transmesa per diferents vies. A més a més, provoca la inflamació del fetge (pel propi virus del’hepatitis B). Afecta el bon funcionament del fetge, provocant que aquest òrgan no pugui dur a terme eficaçment les seves funcions.
Història
És una malatia sigilosa, que pot causar danys irreversibles. Hi ha persones que poden estar anys sense saber que estan infectats, doncs no sempre els símptomes són notables o visibles. Estar infectats pot ocasionar que en un futur puguem patir càncerhepàtic o fins i tot ens pot portar a la mort. Actualment és l’única malaltia de trasnmissió sexual que es pot prevenir amb una vacuna. És molt contagiosa, i això sumat a la ignorància de moltes persones és el que la pot fer més perillosa.
El virus de l’hepatitis B va ser el primer virus hepàtic en ser identificat.
Tot i que l’hepatitis es coneixia i ens acompanya als homes desde fa molts segles,abans de la Segona Guerra Mundial, metges i investigadors desconeixien que era una malaltia causada per un virus.
El progrés per resoldre el problema o el misteri es va produir l’any 1940 gràcies a F. O. MacCallum (metge britànic escpecialitzat en malalties hepàtiques). Podríem dir que tot va dependre una mica de la sort, perquè MacCallum en realitat estava interessat en la producció d’una vacunacontra la febre groga. Es quedà sorprès quan va poder obsevar que a un considerable nombre dels soldats vacunats contra la febre groga, temps després van desenvolupar hepatitis. El metge britànic tenia coneixement sobre altres casos d’hepatitis causats per vacunes que contenien sèrum humà. A més a més, també tenia coneixement sobre d’altres casos d’hepatitis porduïts per xeringues noesterilitzades, utilitzades en diferents pacients i que podien contenir alguna partícula de sang. A partir d’aquestes observacions, MacCallum va sospitar que l’hepatitis podia estar causada per un virus transmès per la sang.
Aquesta hipòtesi poc a poc es va anar fent més forta a partir d’observacions que el metge britànic va poder fer a alguns voluntaris. El resultat d’aquestes observacions van permetre...
tracking img