violència de gènere

Páginas: 2 (320 palabras) Publicado: 1 de marzo de 2014
Violència de gènere
Alguns Ajuntaments han informat als seus veïns de la campanya iniciada pel Govern de la Generalitat de Catalunya, mitjançant l’Institut Català de lesDones, que ha posat en funcionament el telèfon gratuït i confidencial contra la violència masclista, 900 900 120.
Fins el 12 de Juliol s’han rebut 6112 trucades a la línia telefònicad’atenció a les dones en situacions de violència i la mitjana mensual de trucades rebudes de 873 dones.
Ara, ens centrarem amb un cas en concret. La Mireia es una dona detrenta dos anys que viu a Barcelona. Fa vuit anys que esta casada amb l'Alfred. Ell en té quaranta. Mai s'ha preocupat per el tema de l’edat, un tema que tothom te molt en compte.Anaven a l'escola junts, des de llavors han estat molt units. Es van enamorar quant tenien vint-i-set anys en unes vacances a Roma. Eren molt diferents. L’Alfred era un masclista.Sempre deia que les dones s’havien de quedar a casa fent feina. Rentar la roba, cuinar, netejar... Això va ser una de les raons perquè la Mireia deixes d’estudiar i treballar. Enaquells moments estaven passant per un mal moment. Moltíssimes discussions al llarg del dia. Però des de que l’Alfred va començar-la a pegar, insultar i manipular, ella viviaamb molta por. Havia pensat en divorciar-se però si ho feia acabaria morta. Anava a psicòlegs, psiquiatres... La gent que l’envoltava estaven molt preocupats per ella, encara ques’havien que no podien fer molt. Delia era la seva millor amiga. Ella va tindre una solució fascinant. Que tothom sàpigues les seves històries i ajudar a altres persones que estanpassant per el mateix. L’Institut Català de les dones van donar-li una oportunitat per fer una campanya. El telèfon gratuït i confidencial contra la violència masclista.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Violencia De Género
  • violencia de género
  • VIOLENCIA DE GENERO
  • Violencia de Genero
  • Violencia de Genero
  • Violencia en genero
  • Violencia De Genero
  • violencia de genero

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS