Voleybol

Páginas: 7 (1654 palabras) Publicado: 28 de noviembre de 2011
1- Definició del voleibol. Modalitats
El voleibol és un esport d’ equip que consisteix en fer passar la pilota al camp contrari per damunt d’ una xarxa col·locada transversalment al mig de la pista . Hi ha diverses modalitats de segons la superfície en que es juga, quan es practica en una pista és voleibol si la superfície és sorra se’n diu voleibol platja.
2- Regles bàsiques del voleibol.El terreny de joc
Les regles del voleibol son bàsiques només es juguen a les mans , encara que les regles també permeten fer-ho amb qualsevol part del cos, per anotar punt cal aconseguir que la pilota toqui el terra dins del terreny de joc de l’ equip rival respectant el reglament. El terreny de joc el camp té 18 metres de llargada i 9 d’amplada dividit en 2 camps de 9x9 m separats per unaxarxa d’ alçada variable ( 2,43m per homes ; 2,24 per dones s’ utilitzen en competències juvenils infantils etc) A cada camp hi ha una línia paral·lela a la xarxa a 3m de distància de la xarxa anomenada línia d’ atac i a l’ exterior de la pista hi ha una zona lliure d’ un mínim de 3 metres de amplada i un màxim de 5 metres en els laterals i de 8 metres a la part posterior.
3- Els equips
Elvoleibol es juga entre dos equips amb un màxim de dotze jugadors sis inicien en el partit i el partit mentre que els altres sis estan en la banqueta. També pot haver quatres jugadors per equip en la pista.
4- La pilota
La pilota ha de ser esfèrica de cuir o material sintètic amb una mida entre 65 i 67 cm un pes de 260-280grs i una pressió a l’ interior de 0,30-0,325kg/cm2.
5- Les parts deljoc
Temps de joc: un partit està format per tres, quatre o cinc sets els partits de voleibol es disputen al millor de cinc tandes o blocs reben igual que en tennis la denominació anglosaxona de sets. Es guanya amb 25 punts ( també amb un avantatges de 2 punts) en el cinquè temps set de desempat es baixa a 15 punts però també amb dos d’ avantatges.
Temps per descans o temps : cada equip potsol·licitar fins a dos temps de descans de 30 segons en cada set el descans es pot demanar només al entrenador. En un partit oficial s estableixen dos temps tècnics de 60 segons.
6- Les posicions dels jugadors/es. Dibuixa la pista i ubicació.
La pista de cada equip es divideix en sis posicions numerades en la que la que la número 1 està situada amb els jugadors mirant a la xarxa a la part dela dreta més allunyada de la xarxa. Aquesta posició també és la posició de des la que es posa en joc la pilota. La posició 2 és davant de la numero 1 entre la línia e atac i la xarxa seguint per la xarxa al mig hi ha la posició 3 i a l’ esquerra la 4 darrera seu la 5 i al mig de la rereguarda la posició.

7- Rotació. Canvi de posició dels jugadors.
Cada vegada que un equip guanya un punt enque el rival ha posat la pilota en joc tots els jugadors o jugadores canvien de posició abans de fer la sacada. Així qui estava a la posició 6 passa a la 5 i aquest a la 4 així successivament fins a situat qui estava al número 6.
8- Com es juguen els punts? Arbitratge
Per començar a jugar un punt, el jugador situat a la zona 1 efectua el servei des de darrera de la línia de fons, de maneraque la pilota arribi al camp contrari passant per sobre de la xarxa. L'equip contrari pot tocar la pilota fins a 3 vegades abans de tornar-la a l'altre camp, i així successivament, fins que un equip aconsegueix de fer caure la pilota a terra dins del camp contrari o que algú cometi una infracció.
9- Infraccions que signifiquen la pèrdua del punt
No es pot enviar la pilota a terra fora delcamp, o tocar un objecte extern. (fora, assenyalat pels àrbitres amb els dos braços paral·lels al cos i els 2 palmells mirant cap endins a l'alçada de la cara de l'àrbitre)
Ni tampoc enviar la pilota a terra fora del teu propi camp. (pilota tocada, senyalat per els àrbitres amb els dits de les mans a l'alçada de la cara i refregant-los)
Està totalment prohibit que un jugador retingui o acompanyi...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • Voleybol
  • VOLEYBOL
  • el voleybol

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS