Vull innovar

Páginas: 4 (812 palabras) Publicado: 27 de octubre de 2010
Escalfa l'aigua 1. Informa’t Si alguna cosa existeix no tinc per què inventar-la de nou, o ho aprofito o ho milloro. Necessito informació per: · · · · Anticipar: detectar els canvis. Reduir riscos:detectar amenaces. Progressar: detectar idees i noves solucions. Cooperar: conèixer nous socis.

Què fem normalment per obtenir la informació: · · · · Vigilem la competència. Naveguem per Internet.Anem a exposicions i a fires. Parlem amb els nostres contactes.

Però podem fer més fer més per saber què passa en el nostre entorn i fer-ho de forma sistemàtica: · Sent observador: extraureinformació dels competidors, col·laboradors externs, clients, productes substitutius, publicacions com a font de noves idees. · I tenint idees pròpies: gestionar les nostres idees i considerar-les com ainformació per poder crear nous projectes.

Evapora les bombolles 2. Recull d'idees Per gestionar les meves idees haig de saber: · On m’apunto les idees. Exemple: en una llibreta, en un tovalló de paperque no perdo. · Cada quant sóc creatiu. Exemple: cada matí quan arribo a la feina dedico mitja hora a pensar abans que arribi tothom. · Què faig per saber si la idea és bona. Exemple: he d’analitzarles meves idees estratègicament. He de pensar si una idea aporta una milloria a l'empresa, és la solució a una necessitat detectada, quins canvis suposa per a l'empresa, quins avantatges, ... Condensa els núvols 3. Analitza les idees Si tinc les idees he d’analitzar si són viables i si les puc transformar en un projecte, preguntant-me: · Què vull aconseguir amb aquesta idea? · Per a qui seràútil aquesta idea? · Ho podré vendre? Algú m’ho comprarà? Aquesta primera anàlisi permetrà comparar les idees entre sí i començar a descartar aquelles idees que segur que no són viables.

Precipita lapluja 4. Transforma-la en un projecte De les idees seleccionades he de decidir quina escullo per a transformar-la en un projecte d’innovació. Em plantejaré: · · · · · Si la idea va dirigida a un...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • No Vull Pagar
  • Innovar O No Innovar
  • innovando
  • innovar
  • Las Innovaciones
  • El innovador
  • innovaciones
  • innovando

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS