Wais-Iii

Páginas: 11 (2720 palabras) Publicado: 20 de abril de 2011
APUNTS COMPLEMENTARIS SOBRE EL WAIS-III

ESTRUCTURA del WAIS-III

Jerarquia de quatre nivells Nivell I: QI Total

Nivell II: QI Verbal i QI Manipulatiu Nivell III: 4 Índex factorials: Comprensió Verbal, Organització Perceptiva, Memòria de Treball i Velocitat de Procés Nivell IV: Subtests (Vocabulari, Semblances...)

Escala VERBAL: inclou els següents subtests: - Vocabulari - Semblances -Informació - Aritmètica - Dígits - Comprensió - Lletres i nombres (complementari) El QI Verbal es calcula a partir dels 6 primers subtests. Lletres i nombres és una prova complementària per al càlcul dels QI que només pot substituir a Dígits, en cas de que aquesta fos anul lada o no pogués aplicar-se. Escala MANIPULATIVA: inclou els següents subtests: - Figures incompletes - Cubs - Matrius - Claude números - Historietes - Cerca de símbols (complementari) - Trencaclosques (opcional) El QI Manipulatiu es calcula a partir dels 5 primers subtests. Cerca de símbols és una prova complementaria per al càlcul dels QI que només pot substituir a Clau de números, en cas de que aquesta fos anul lada o no pogués aplicar-se. Trencaclosques és una prova opcional que pot substituir a qualsevol provamanipulativa en subjectes amb edats entre 16 i 74 anys.

1

Índex de Comprensió Verbal (CV): (Verbal) - Subtests: Vocabulari, Semblances i Informació - Contingut: Conceptualizació, coneixement i expressió verbal. Es respon a preguntes orals que mesuren coneixements pràctics, significat de paraules, raonament i habilitat d’expressar idees mitjançant paraules. Índex de Memòria de Treball (MT):(Verbal) - Subtests: Aritmètica, Dígits i Lletres i nombres - Contingut: Habilitat numèrica i processament seqüencial. Es respon a estímuls orals que impliquen el maneig de nombres i lletres, implica processament progressiu o seqüencial i requereix una bona atenció i concentració per tenir èxit. Índex d’Organització Perceptiva (OP): (Manipulatiu) - Subtests: Figures Incompletes, Cubs i Matrius -Contingut: Pensament no verbal i coordinació viso-motora. Implica integrar estímuls visuals, raonant de forma no verbal i aplicant destreses viso-espacials i viso-motores per resoldre problemes poc relacionats amb els aprenentatges escolars. Índex de Velocitat de Procés (VP): (Manipulatiu) - Subtests: Clau de números i Cerca de símbols. - Contingut: Rapidesa de pensament i velocitat motora. Implicademostrar extrema rapidesa en resoldre un conjunt de problemes no verbals.

Esquema dels 4 nivells: Nivell I Nivell II Nivell III Nivell IV
Comprensió Verbal
Vocab Semb Inform Aritm

QI TOTAL QI VERBAL
Memòria Treball
Dígits (Lletres/ nombres) Compr

QI MANIPULATIU
Organització Perceptiva
Fig Incompl Cubs Matrius

Velocitat Procés
Clau números (Cerca símbols) Historietes (Trencaclosques)

Historietes, Trencaclosques i Comprensió no contribueixen al càlcul dels índex de Nivell III.

PROCEDIMENT
A.- Obtenció de les puntuacions escalars
Un cop assignada la puntuació directa (PD), d’acord amb els criteris de correcció de cada element, s’obtenen les puntuacions escalars (PE) amb la taula A.2 (vegeu Annex), en funció de l’edat, i aconseguint puntuacions escalars per cadasubtest Verbal i Manipulatiu.

B.- Punts forts i febles en relació a la població
Les puntuacions típiques/escalars dels subtests tenen una mitjana de 10 i una desviació típica de 3, per la qual cosa:

2

Les puntuacions escalars entre 7 i 13 es troben dins la normalitat. Punt fort en relació a la població: puntuació escalar superior a 13. Punt dèbil en relació a la població: puntuació escalarinferior a 7.

C.- Anàlisi de la dispersió entre subtests (comparació amb sí mateix)
1r. Per comprovar que no hi ha diferències significatives entre les puntuacions dels subtests es calcula la puntuació mitjana verbal i la puntuació mitjana manipulativa del subjecte.

Per calcular la puntuació mitjana verbal del subjecte: - es sumen les puntuacions escalars (transformades) de tots els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Wais Iii
  • Wais-iii
  • Wais iii
  • wais III
  • Wais iii
  • Wais iii
  • WAIS III
  • Wais iii

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS