Werther

Páginas: 4 (787 palabras) Publicado: 3 de junio de 2013
 WERTHER

1- Johann Wolfgan Goethe va nèixer a Frankfurt al 1749 i va morir a Weimar al 1832, va ser poeta, novel·lista i autor teatral, també va ser advocat però no va exercir.va ser un homeil·lustrat coneixedor de diverses matèries: botànica, biologia, medicina, naturalista. Els seus interessos culturals i filosòfics el converteixen en un dels grans homes universals. Els seus anys deformació van coincidir amb el moviment romàntic alemany “Sturm und Drang”. Casat als 40 anys, va tenir una agitada vida amorosa fins als vuitanta anys. La relació amorosa més decisiva va ser la que vatenir amb Charlotte von Stein.

2- Les obres de Goethe plantegen la diferència entre la literatura com a creació d'obres i la literatura com a creació d'un personatge (autocreació d'unapersonalitat). L'obra de Goethe és una autoanalisi de la seva personalitat, una introspecció psicològicament en busca del seu jo més intern. Volia expressar en paraules el que sentia, per tal de trobarl'autenticitat. També en les seves obres hi ha la voluntat d'ordenar el món i la seva naturalesa. Per a ell la paraula no és una eina amb ple valor propi sinó una eina per a la formació moral. Hi ha un punt depersuació pedagògica, de donar al món una idea d'ordre i llibertat.

3- Fragment dins de l'obra. Aquest frangemt pertany a la segona part de l'obra, anomenada “Llibre segon”, cap al final d'aquestapart. El dietari comença el mes d'octubre i aquest fragment és de començaments del mes de desembre.

4- Modalitat narrativa. Es trcta d'un fragment de dietari. Està encapçalat per la data aquest cas4 de desembre, cal observar que és un fragment ni dels més llargs ni dels més breus.

5- Tema del fragment. Manifestació de l'estat emocional per part del narrador. Protagonista.

6- Argument.Werther parla del seu amic W sobre el seu estat emocional, li diu que ja no pot soportarmés la situació... Acaba: Tu veus la misèria i ho posaràs fi; li està fent una premonició . Ens adonem de com...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Werther
  • Werther
  • Werther
  • Werther
  • werther
  • werther
  • Werther
  • Werther

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS