Whale rider

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (512 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 11 de febrero de 2012
Leer documento completo
Vista previa del texto
WHALE RIDER


1. ningú, ni molt menys l’avi, es planteja que pugui ser una nena la nova líder. Ella haurà de demostrar més amb silencis i amb habilitats, que no pas amb força, que està destinada acomplir aquesta missió. Com demostra a la comunitat que ella pot ser líder?
Ho intenta demostrar de varies maneres, però al final ho aconsegueix fent que la balena líder torni cap al mar sent ellala “Whale Rider”
Aconseguint que la balena líder torni cap al mar sent ella la “Whale Rider”

2. Aquesta és una pel•lícula que s’entén sense diàlegs perquè hi ha una intensa i extraordinàriainterpretació de tots els personatges que s’estimen i han de lluitar amb un element què enterboleix molt les relacions: els prejudicis. Quins prejudicis apareixen al film?
Al principi, el germà es mor il’avi no creu que la noia pugui ser la líder pel simple fet de ser noia.
El mateix prejudici apareix quan l’avi ensenya als nois del poble a ser líders i exclou a la Pay per ser noia.

3. Feu unarecerca sobre el poble maorí i expliqueu-ne els elements més tradicionals.

Els maoris són el poble autòcton de Nova Zelanda, arribats a l’arxipèlag al voltant de 500 anys abans que els primers europeus.Els maoris, única població de Nova Zelanda durant mig mil•leni, constitueixen a l’inici del segle XXI gairebé el 15% dels seus habitants. Llargament discriminats des del segle XIX per l’Imperibritànic primer i l’Estat neozelandès després, els maoris viuen des de mitjan segle XX la recuperació del seu orgull com a poble i d’una part del seu poder polític i econòmic.

Història. Procedents de laPolinèsia, els maoris es van assentar a Nova Zelanda cap a l’any 1300. El seu territori va començar a ser colonitzat pels europeus al voltant del 1800, i quaranta anys després, l’arxipèlag va serannexionat a l’Imperi britànic mitjançant la signatura del controvertit Tractat de Waitangi. Els maoris mai van acceptar les confiscacions de terres dutes a terme pels colons a partir de llavors, i...
tracking img