WILLIAM MORRIS

Páginas: 3 (728 palabras) Publicado: 17 de mayo de 2015
WILLIAM MORRIS 1834-1892

William Morris va neixer el 24 de març de 1834 a Walthamsow, aprop de Londres. Va pertanyer a una bona familia.

Al 1848 va iniciar la seva educació a Marlborough Collegei la va completar a Exeter College de la Universidat de Oxford on va estudiar arquitectura, art i religió.

En aquells temos va coneixer al critic John Ruskin que va tenir una influencia duradera y vaconeixes a artistas com Rossetti, Philip Webb…
També va coneixer en aquells anys a Jane Burden amb la que es va casar al 1959.

Morris va estar estretament vinculat a la Germandat prerafaelita(moviment que rebutjava la producció industrial en les arts decoratives i en l’arquitectura, i propugnava una tornada a l’artesania medieval i considerava que els artesans mereixen el rang dels artistes).Despres de culminar els seus estudias va començar a treballar, en 1856, en la firma d’arquitectura de G.I.Street amb Webb i la construir la Red House (regal de bodes a la seva dona).

Amb la sevaexperiència en art i arquitectura va fundar en 1861: Morris,Marshall,Faulkner & Co, una empresa d’arquitectura i disseny industrial que ell personalment finançava. (en aquesta empresa es feien panellsde fusta i paper pintat, vidrieres, joieria, mobiliari.. tot a mà)

Mitjançant aquesta empresa Morris va crear un “revival” cultural en l’Anglaterra victoriana que es basava en les arts i els oficis del’època medieval com a paradigma de la primacia del ser humà sobre la màquina i alhora d’un treball fet atenent a les més altes cotes d’expressió artística (preservar els oficis medievals, criticantles produccions en massa modernes).
Aquest moviment va atraure a molta gent del món i en 1875 la companyia va passar a anomenar-se Morris and Co, amb Morris com a únic propietari.

En 1883 va fundar afederació Social Democràtica i mes tard la lliga socialista.

William Morris va fundar el 1891 Kelmscott Press on va produir treballs originals (The Story of Sigurd the Volsung, The fall of the...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • William Morris
  • William morris
  • William Morris
  • William Morris
  • William Morris
  • William Morris
  • william morris
  • william morris

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS