Xarxes Internet

Páginas: 6 (1459 palabras) Publicado: 10 de octubre de 2012
QUESTIONARI SOBRE LA XARXA INTERNET
L’origen de la xarxa Internet: va néixer l’any 1969, quan es van fusionar les xarxes d’ordinadors dels Ministri de Defensa dels Estats Units amb les de diferents universitats i empreses. Cap al 1986 les universitats van permetre als seus alumnes l’ús de la xarxa Internet. També els centres de recerca americans i europeus van potenciar l’ús que va ser apreciadai encara ho és per la possibilitat de col·laboració a distancia. A l’any 1993 es permet que qualsevol persona pugui connectar-ne. Internet s’obre a les informacions de tot tipus comercial, professional, etc... es transforma en un instrument que permet la comunicació de milions de persones de tot el món. Les arrels es remunten a principis del 60 quan el Ministeri de Defensa dels Estats Unitscercava la manera de garantir les comunicacions entre els generals nord-americans en el cas d’un atac nuclear per part d’algun país comunista.
Significat de la paraula internet :Inter(International)+ net(xarxa)
Diferents formes de definir la xarxa internet:
1. Des d’un punt de vista tecnològic:és una xarxa de xarxes( agrupació de xarxes d’ordinadors de plataformes diferents) que es connectenentre sí mitjançant enllaços molt diversos: línies telefòniques convencionals, línies telefòniques ADSL, xarxes locals, cables de fibra òptica, enllaços per ones de radio, enllaços via satèl·lit,etc.
2. Des de l’òptica d’un/a periodista: és una gran comunitat de persones que es comuniquen a través de la xarxa Internet.
3. Des de una perspectiva basada en la documentació: és una granmediateca, un gran contenidor d’informació de tota mena a les quals la xarxa dóna accés.
Tipus d’ordinadors connectats a la xarxa Internet :
* Ordinadors servidors o proveïdors. Compten amb informació i altres recursos i els posen a disposició de les persones usuàries de la xarxa telemàtica.
* Ordinadors usuaris. Es connecten a la xarxa telemàtica per compartir o accedir a informació o altresrecursos.
* Un canal de comunicació. Entre els diferents canals de comunicació a distància, el mètode més senzill i econòmic per unir dos ordinadors és la línia telefònica, per la cobertura mundial que té i pel seu baix preu de lloguer. Aquesta no està preparada per transmetre dades sinó els sons corresponents a la veu humana; per això es necessita un mòdem per poder connectar un ordinador a lalínia telefònica.
Tipus de tarifes per connectar-s’hi a la xarxa Intenet:
* Tarifa plana:proporciona llibertat de connexió durant les 24h i els 365 dies de l’any per un preu únic al mes, independentment del número d’hores de connexió.
* Tarifa ondulada o mixta: plana però només en determinades franges horàries o dies de la setmana.
* Tarifa de pagament segons el número de trucadesrealitzades al preu d’una trucada local.
Conceptes de mòdem i de router:
* Modem: dispositiu que permet connectar un ordinador amb un altre a través de la línia telefònica. La seva funció és transformar els impulsos elèctrics que surten d’un ordinador en forma d’uns i zeros(informació digital) en sons que puguin viatjar per la línia telefònica convencional (modulació). A l’altre extrem, un altremòdem transformarà els sons en informació digital per tal de que la pugui entendre l’ordinador receptor(desmodulació).Els mòdems poden ser interns o externs. L’intern no ocupa espai extra es connecta la placa base de l’ordinador i és més econòmic. L’extern és més còmode d’utilitzar té un major control sobre l’estat de la connexió. Ofereix la possibilitat d’instal·lar-lo en un altre ordinador ambfacilitat.
* Router: encaminador. Encarregat de determinar el camí més curt o menys colapsat de la xarxa, amb l’objectiu de que la informació sol·licitada per la persona usuària tingui un temps de resposta el més breu possible. També convertir la senyal de números a ones perquè l’ordinador pugui entendre-la.
Tipus de connexió a la xarxa Internet ( línia ADSL, cable ( fibra òptica ), per...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 5: xarxes locals i internet
  • xarxes
  • Xarxes
  • Xarxes de la comunicació
  • Xarxes Socials
  • La xarxa Social
  • xarxes locals
  • xarxes socials

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS