yerma

Páginas: 2 (309 palabras) Publicado: 18 de mayo de 2014
Yerma (1934) és una obra teatral popular que desenvolupa una tragèdia d'ambient rural. Està dividida en tres actes de dos cuadres cada un. És una de les tres obres de teatreque formen part de la "trilogia lorquiana", junt amb La casa de Bernarda Alba (1936)i Bodas de sangre (1933).

Escrita per Federico García Lorca (1898-1936), narra lahistòria d'una camperola de nom Yerma, frustrada per no poder engendrar fills amb el seu home, Juan. L'obra "explora el conflicte intern d'una dona casada que anhela i buscainfructuosament ser mare, per sentir-se una dona completa. La tragèdia de la protagonista és anunciada pel seu nom i materialitzada per la possible esterilitat de la seva parella.Juan, el seu espòs, no pot ni vol engendrar fills. El fet que Yerma mati al seu home, per impotència, fa oficial la seva realitat i tragèdia. Les seves conviccions morals no lipermitien tenir fills amb altres homes que no fossin el seu marit. Irònicament, l'acció de Yerma és una resposta radical i tradicionalista al mateix temps." El tema principalés instint vers la repressió, ja que Yerma lluita perquè el seu instint li diu que ha de ser mare, però no ho aconsegueix, i per això acaba odiant-se. Per una banda, a travésd'un gest radical, s'allibera de l'esterilitat de Juan però no de la seva tragèdia personal. Per l'altra banda, la determinació de Yerma de matar a Juan obeeix en part al seudesig de complir una funció imposada per la societat; vol tenir fills com les dones casades que viuen al seu voltant.

Conscient de l'èxit del drama rural poètic, Lorcaelabora aquestes tragèdies basantse en una conjugació de mite, poesia i substància real, tractant de retratar a una dona a la vegada oprimida i alliberadora de si mateixa.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • yerma
  • yerma
  • yerman
  • Yerma
  • Yerma
  • Yerma
  • Yerma
  • yerma

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS