Yo soy sam

Páginas: 5 (1064 palabras) Publicado: 29 de mayo de 2014
YO SOY SAM
A partir del visionat de la pel·lícula “Yo soy sam” es poden veure certs aspectes a tenir en compte per poder determinar el règim i la manera d’exercir la guàrdia més òptima.
Es pot percebre com hi ha existent una gran vinculació afectiva entre la filla i el pare, però aquest aspecte no pot ser decisori per atorgar-li la tutela a en Sam. A partir de l’article 233-11 aniréargumentant i desenvolupant cadascun dels criteris.
Hem de ser conscients que el pare té actituds però té carència d’aptituds. Al llarg de la pel·lícula, es poden veure moltes actituds favorables per part del pare que s’han de tenir en compte, com quan canvia de feina per adaptar-se millor a la cura de Lucy, com també quan s’allotja en una casa a prop de l’habitatge de la seva filla per estar més a propseu. Alhora mostra en tot moment la sensibilitat davant el dolor i sentiments de les altres persones. Però la falta d’aptituds provoquen que no pugui garantir el benestar de la seva filla, sobretot en quant a la possibilitat d’oferir-li l’entorn més adequat a llarg termini. La capacitat intel·lectual d’en Sam és reduïda, esdevenint la d’un nen de set anys, i el problema rau en què hem de serconscients en la problemàtica referent en l’edat cronològica i la capacitat intel·lectual. Hem de preveure el procés de parentalització que es pot esdevenir, i com aquest fenomen pot perjudicar a la filla. Fins a quin punt podem “permetre” que ella hagi de tenir responsabilitats les quals no li corresponen per l’edat? Fent-se càrrec i responsable del seu pare. A més, el fet que la capacitatintel·lectual del pare es vegi limitada i la de la nena es vagi desenvolupant, provoquen que durant el film puguem veure que la nena es nega a aprendre per no sobrepassar la intel·ligència del seu pare. Crec que és encertada l’alerta que fa la treballadora social quan creu que no és el més adequat pel desenvolupament de la nena ja que aquest es pot veure afectat, i el més important és tenir en comptel’interès superior del nen.
El temps que dedica Sam en l’atenció de la seva filla és innegable i molt palpable durant la pel·lícula i mostra interès per fer activitats que li proporcionen benestar a la nena. També és important la xarxa social que té en Sam, ell compta amb un grup d’amics, on Lucy s’acaba també integrant en les activitats que fan i ells en tot moment l’inclouen amb respecte i amor.
Tot iaixò, la opinió dels fills en vers als seus progenitors també és un element molt important i no hi ha dubte que Lucy té una gran estima cap al seu pare i fins aleshores ha viscut en un bon ambient d’amor i el seu pare té cura d’ella en tot moment.
Penso que donar-li la tutela total a en Sam seria un error ja que hem de ser previsors i mirar en un futur, tenint en compte que quan la nena creixi,poden sorgir diferents problemàtiques, com per exemple, en l’etapa de l’adolescència, on la Lucy, com s’ha esmentat abans, pot tenir que veure’s obligada a tenir que fer-se càrrec del seu pare o bé ens podem trobar que quan estigui en l’etapa de l’adolescència giri l’esquena al seu progenitor. A més a més, desafortunadament, el seu pare no li pot cobrir necessitats bàsiques com poden ser lescognitives i socials. L’establiment de límits, o autoritat no seran presents en la seva educació, podent afectar-la negativament. És evident que les necessitats afectives estarien cobertes, però aquestes no podrien compensar les altres carències, les quals són les que necessitaria per poder esdevenir de manera satisfactòria un “bon model com a pare”. En Sam té moltes capacitat afectives, té cura i esresponsabilitza de la seva filla, però en moments d’estrès no supera les situacions, té poc control dels impulsos, i no sap seguir normes bàsiques del judici. Sota l’estrès que ha de suportar, mostra poca capacitat de concentració reaccionant de manera descontrolada.
Per contra, tampoc considero oportú apartar-los i assignar la tutela als pares adoptius de manera total ja que no es pot...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • YO SOY SAM
  • Yo Soy Sam
  • Yo soy sam
  • Yo soy Sam
  • el saman
  • Yo soy Sam
  • Yo Soy Sam
  • YO SOY SAM

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS