Zona abissal

Páginas: 6 (1462 palabras) Publicado: 28 de febrero de 2012
Definició.
La zona Abissal as la zona marina que es troba entre els 3.000 i 6.000 metres de profunditat baix el nivell del mar.Es una zona marina a la qual no aplega la llum solar i tambe una de les mes desconegudes.
Ecosistema.
La zona abissal és la zona del fons marí més extensa del planeta; representa aproximadament el 80% de lessuperfícies oceàniques, és a dir, més de la meitat de tota l'extensió de la Terra. Està compresa entre els 2.000 i 6.000 metres de profunditat aproximadament, però en aquesta zona es troben també les majors depressions, algunes arriben fins i tot als 11 km. de profunditat . En la regió abissal, concretament en la seua zona més plana o plana abissal, es manifesten processos de sedimentació constant per efectede la precipitació química de les sals dissoltes, la descomposició de la matèria orgànica, i les matèries procedents de l'erosió continental que es llisquen a través del talús continental.
Pel que fa a la producció biològica, la falta de llum solar impedeix l'existència de vegetació; la fauna està adaptada a grans pressions i manifesten característiques biològiques especials, tals com a ullstelescòpics o lluminosos, i fins i tot degeneració total d'aqueixos òrgans (molts són cecs) per extrema adaptació a la foscor.
jyjkEntre fosques fosses i muntanyes
Fins a finals del segle XIX no es creia que hi haguera éssers vius en profunditats majors a 2.000 metres.
Un segle després, en 1977, els biòlegs van descobrir que per sota dels 2.500 metres existia una fauna més abundant de la qual espensava: crancs gegants, clòtxines de 30 cm... Les masses d'aigua en els fons abissals estan calfades per ximeneres hidrotérmicas que s'obrin en les parts inestables de l'escorça terrestre.
Quan es forma una d'elles, l'aigua del mar s'introdueix en la roca roent i és expulsada, després d'haver bullit a causa de la temperatura de la ximenera, a uns 420 graus centígrads. Aqueixos mitjans desbordenvida.
A aqueixa frofundidad no hi ha estacions, ni turbulències en l'aigua, i la temperatura és sempre la mateixa, encara que mai és superior a 2 graus centígrads. Però fins i tot ací arriba l'energia solar en forma de "neu del mar", que són les restes en descomposició dels organismes que habiten més amunt.
Són moltes, sense saber quantes, les espècies de predadores que allí naden; el seu aspecteés sovint monstruós i, per a atraure a les seues preses, luminescente. També hi ha formes de vida que es basen en l'existència d'aigües termals que es localitzen al llarg de les fractures de l'escorça terrestre, que són les dorsals oceàniques on es produeix de manera contínua la matèria que va a formar les plaques continentals.
Les espècies de les profunditats marines, a més, viuen d'una manerabastant diferent que els seus germans d'aigua poc profunda. Per exemple, els peixos abissals tenen un metabolisme molt més pausat i per açò tendeixen a viure més temps i reproduir-se més lentament.

Generalment, les espècies que viuen en les aigües abissals o en la capa de penombra (capa superior de les aigües abissals) solen ser bioluminiscentes, és a dir, produeixen la seua pròpia llum, quepoden utilitzar per a atraure a les seues preses (alguns peixos tenen el seu òrgan luminescent dins de la boca), per a identificar-se amb altres exemplars de la seua espècie o per a escapar d'algun perill. Tal llum està produïda generalment per una colònia de bacteris específics que viuen a l'interior del peix.
A més, els peixos que viuen en la capa de penombra tenen ulls molt desenvolupats, no comels de la capa abissal, que solen tenir ulls xicotets i menys desenvolupats.

La zona abissal és un àrea de profunditats majors a 2.000 metres en la qual regnen pressions de més de 200 atmosferes (> 200 kg/cm2), en foscor total i amb un marge de temperatures de -1 a 5 ºC. ja que no hi ha llum per sota d'aproximadament els 600 metres, la font d'energia primària és una pluja de matèria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Zona
  • La Zona
  • la zona
  • Zona
  • zonas
  • La zona
  • Zonas
  • ZONAS

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS