F. garnier jules ferry cecil rhodes

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 2 (309 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 15 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
F. GARNIER   JULES FERRY  CECIL RHODES

Un país com França, aquesta nació generosa, les idees de la qual han impregnat tot Europa i han conquerit el món, ha rebut de laProvidència una més alta missió, la de l’emancipació, la de portar les llums i la llibertat a les races i als pobles encara esclaus de la ignorància i del despotisme.

Les races superiors tenen undret sobre les races inferiors, i també un deure sobre aquestes: tenen el deure de civilitzar- les.

La solució del problema social, nosaltres hem de possessionar-nos de nousterritoris per col·locar-hi l’excés de població, per trobar-hi nous mercats on vendre els productes de les nostres fàbriques i les nostres mines. Si no voleu la guerra civil heu deconvertir-vos en imperialistes.

F. GARNIER   La Cotxinxina francesa el (1864)

Amb una ideologia de nació, generosa, idealista, i amb grans idees, que provenien de tot un seguit de fetsper els que creia que tenien la missió de ensenyar al món tot allò que ells havien après, creia que França estava destinada atreure al mon de la ignorància ja que era un poble d’unaraça superior. Amb uns valors fundamentats amb la llibertat, igualtat i fraternitat.

JULES FERRY  A la Cambra de Diputats (1885)

Un poble que es considera superior a la majoriadel món creu que te l’obligació i el dret de portar les seves idees a tot arreu i civilitzar-los amb les seves ensenyances, aquet era el seu pensament com a partidari delimperialisme colonial Francès.

CECIL RHODES Colonitzador d’Àfrica, (1895)

Trobar terres per obtenir fàcilment matèries primeres, per aquesta raó es consideraven amb l’obligació deconquerir nous territoris, per trobar llocs on vendre i produir els seus excedents de productes amb mà d’obra barata, per la qual cosa volien colonitzar als natius i esclavitzar-los.
tracking img