L'Alimentació

Páginas: 2 (411 palabras) Publicado: 17 de octubre de 2012
Una mala dieta durant l'adolescència augmenta el risc de patir trastorns de l'alimentació
Font: Elmundo.es Salud
Data de publicació: 08/07/2011

Possiblement, en algun moment el teu filladolescent suggerirà, preocupat pel seu aspecte, la possibilitat de començar una dieta. Tinguem tacte, cal considerar la sensibilitat dels adolescents en relació a aquests temes, però no podem d'oblidarque es troben encara en una etapa de creixement en la qual l'alimentació juga un rol fonamental.
Així mateix, estudis recents demostren que durant la infància i l’adolescènciales dietes per perdre pespoden tenir efectes contraris al desitjat en etapes posteriors de la vida, arribant, en alguns casos, a desencadenar trastorns de l’alimentació com ara l’anorèxia o la bulímia i fins i tot donant peu asituacions de sobrepès i obesitat.

Més concretament, des de la Universitat de Minnesota, la Dra Neumark-Sztainer, ha publicat un article en el qual es recullen dades del seguiment realitzat durant unperíode de deu anys a un conjunt de més de 2300 nens i nenes de 12 i 15 anys. L’objectiu de l’estudi fou determinar de quina manera afecta l’adquisició de dietes en edats primerenques aldesenvolupament de la salut dels adolescents. Els resultats corroboren la hipòtesi de la investigadora, ja que en tots els grups analitzats la prevalença d’aquesta conducta potencialment nociva s’ha mantingut ien alguns casos ha arribat a augmentar.

En aquest sentit, la Dra Diaz Marsà, responsable de la Unitat de Trastorns de la Conducta Alimentària de l’Hospital Universitari Clínic San Carlos de Madrid,afirma en declaracions a "elmundo.es" que, en efecte, adquirir "conductes alimentàries anormals pot conduir finalment a l’anorèxia i fins i tot a l’obesitat ", assenyalant que molt sovint el problemarau en una manca de formació en nutrició. Està comprovat, per exemple, que "el dejuni sol implicar afartaments ocasionals d’alt contingut en greixos i calories" i que, a més, "en general, les...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Alimentació Infantil
  • L'Alimentació I La Gimnasia Ritmica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS