L'art d'assessorar empreses familiars

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 4 (999 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 22 de febrero de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
L'ART D'ASSESSORAR LES EMPRESES FAMILIARS

Les empreses familiars són organitzacions complexes que, en certa forma, poden constituir un desafiament per a la formació professional de moltseconomistes. Qualsevol professional que s'apropi, des de qualsevol òptica, a una empresa que sigui familiar, ja sigui com a empleat, com a consultor o com a comptable, haurà de tenir en compte, per poder dur aterme la seva labor amb eficàcia, que es troba davant un sistema integrat per dos subsistemes, empresa i família, la relació d’interdependència dels quals es caracteritza per la gran capacitat que téla família d'influir sobre l'empresa.

Els consultors o assessors professionals sumen la seva perícia a la del propietari i la complementen amb recursos que el propietari no posseeix i unaperspectiva que pot ser invalorable. Poden detectar oportunitats, aportar noves idees i fer de mitjancer en les diferencies d'opinió entre els propietaris o les diferents generacions. I el que encara pot sermés important, poden permetre una nova visió que ajudi a crear un nou paradigma per a l'empresa familiar, un paradigma que aglutini els vells valors familiars que atorguen un avantatge competitiu ala companyia i la nova sava, noves energies, nous mètodes i noves idees que els mercats exigeixen. Però no tot és tan fàcil a l'empresa familiar. Les seves recomanacions poden ser escombrades per unacomplexa onejada d'emocions, de vegades no expressades o compreses ni per l'assessor ni per la mateixa família. De vegades un familiar confia en l'assessor però un altre no. De vegades l'assessor noaconsegueix la informació que necessita per fer la seva feina; resulta impossible realitzar les tasques més simples. L'assessor proposa una solució elegant, basada en la seva experiència professional ipresentada dins un context racional, però tothom la refusa.

Treballar amb les empreses familiars és un art més que una tècnica. Mai existeix una solució perfecta ni un únic camí cap a una...
tracking img