L'auca del senyor esteve

Solo disponible en BuenasTareas
  • Páginas : 3 (658 palabras )
  • Descarga(s) : 0
  • Publicado : 9 de mayo de 2011
Leer documento completo
Vista previa del texto
L'auca del senyor Esteve
de Santiago Rusiñol
Resum dels capítols
Primera part
Capítol I
La novel·la comença el dia del naixement de l'Estevet, el fill del senyor Ramon, propietari del negocifamiliar de vetesifils anomenat “La Puntual”, situat al barri de la Ribera de Barcelona. Aquest personatge pràctic i assenyat representa els valors de la petita burgesia comercial de la ciutat. La sevavida gira al voltant del negoci fins al punt de no saber què ha de fer el dia que la seva dona va de part.
Aquest primer capítol, doncs, ens permet de tenir una primera imatge del senyor Ramon i delsvalors que representa.
Capítol II
Veiem els primers trets de la personalitat de l'Estevet. El senyor Ramon és felicitat per tothom, i l'avi, el senyor Esteve, ja està més tranquil ara que sap que elnegoci familiar que ell va fundar tindrà el relleu generacional. El senyor Esteve decideix que el bateig es faci de seguida.
Capítol III
L'endemà del naixement l'Estevet és batejat. Segueixen unitinerari, amb cotxe de cavalls, que passa per carrers del barri de la Ribera i de Ciutat Vella. Aquest recorregut ens permet veure com és la vida comercial de la Ribera.
En aquest capítol es manté elto d'humor que ja havíem vist en els dos capítols anteriors.
Capítol IV
S'inicien les reformes a “La Puntual”, aprofitant el naixement de l'Estevet. El senyor Ramon vol assegurar, d'aquesta manera,el futur del seu fill. Els diferents personatges (Sra. Felícia, Sra. Pepa, les tres Maries, Sra. Del primer pis i el Sr. Forment) opinen sobre les reformes que ha emprès el Sr. Ramon.
Primeraconfrontació entre el món dels “artistes” i el dels botiguers.
Consells del senyor Esteve al seu nét Estevet, que només té tres mesos.
Capítol V
Les reformes a “La Puntual” ja han acabat, fet pel qual lafamília s'instal·la al pis de sobre de la botiga. La Pepeta hi entra a treballar com a minyona.
Primers anys de vida de l'Estevet, que ja ens permeten de veure trets del seu tarannà: (“[...] ell,...
tracking img