L'estrany

Páginas: 11 (2566 palabras) Publicado: 6 de abril de 2013



BIOGRAFIA D'ALBERT CAMUS



Albert Camus va ser un escriptor i un filòsof francès,va néixer el 7 de novembre de 1913 a Mondovi,Algèria .El seu pare era francès,va morir quan ell tenia un any,i la seva mare néta d'emigrants menorquins a Algèria,va ser educat per la seva àvia materna a Alger,on va viure dins el 1940,després va estudiar filosofia a la Universitat d'Algèria i es va graduael 1935.
Després de militar al partit Comunista va tenir problemes amb el Govern General d'Algèria i es va traslladat l'any 1940 a París i va ser secretari de redacció del diari Paris-Soir , també va col·laborar amb altres diaris ,va ser membre de la Ferderació Anarquista Francòfona,i va inicia les seves col·laboracions amb Jean-Paul Satre.El 1957 va rebre el Premi Nobel de Literatura.
Va morirper un accident de cotxe a Villeblevin,França el 4 de gener de 1960.

Les seves obres literàries destaquen per elaborar una reflxió sobre la condició humana, rebutjant l'acte de fe en Déu,en la història o en la raó,es va oposar simultàniament al cristianisme, al marxisme i a l'existencialisme.No va deixar de lluitar contra totes les ideologies i les abstraccions que allunyen a l'home de laseva condició humana i que Albert Camus ho va denominar Filosofia de l'absurd.
Le seves obres més destacades són:
El 1942 :El mito de Sísifo i l'estrany
El 1945:Calígula
El 1947:Peste
El 1951: El hombre rebelde
El 1956:La caída






















L'ESTRANY


L'estrany,és una novel·la d'Albert Camus.
En aquest llibre es narra la historia de Meursault unpersonatge que la realitat li és indiferent,ja que li sembla absurda i inabordable.
El senyor Meursault avança per la seva vida fent un línia que no deixa marca.
El progrés tecnològic l'ha privat de la participació en les decisions col·lectives i l'ha convertit en “estrany” dins del que hauria de ser el seu propi entorn.

Aquest protagonista comet també un crim absurd,encara que ell es sent innocent ino es manifestara ni mostra cap sentiment d'injustícia,penediment o llàstima.La passivitat i l'ignorància davant de tot i tots recorre el comportament del protagonista,on ens dona enterndre que la vida no te cap significat si al cap i a la fi acabarem tots al mateix lloc,tots ens morirem.

Meursault personifica la carència de valors de l'home,degradat per l'absurd del seu propi destí.Ni elmatrimoni proposat per Marie, ni l'amistat, ni la superació personal, ni la mort de la seva mare..Res tenia suficient importància per al nostre protagonista.


Així,el seu ateisme estava justificat,la vida no tenia cap sentit fora d'un mateix,la confiança en forces externes a ell mateix li produïa una sensació de caiguda a l'abisme de la incertesa.
















CITES

L'AlbertCamus ens presenta a un protagonista que resta amb una passivitat i una indiferència molt grans, des de la primera pàgina mateix,on ens anuncia la mort de la seva pròpia mare i la seva actitud és completament estranya.

A continuació faré un petit anàlisi del llibre que m'he llegit,comentant les cites que he trobat més interessants i les que crec que tenen un paper important en el llibre,ja queremarquen els fets més importants i sobretot l'actitud del protagonista.



1.“ [...]He pensat que,al capdavall,havia passat un altre diumenge, que la mamà ja era enterrada, que demà reprendria el meu treball i que, en definitiva, res no havia canviat.”Capítol 2 (primera part),pàgina:33

Aquestes paraules les va dir el senyor Meursault el diumenge després que la seva mare fos enterrada,onmostra una actitud d'acceptació i resignació davant la pròpia vida ,que li dona tot igual,que la mort de la seva mare no canviarà res que els diumenges aniran passant com si res, ja que la seva vida és una constant rutina fins que arriba el cap de setmana.
Ens dona entendre segons el text que és un home amb una existència buida,falta de sentiment ,ja que no va plorar per la mort de la seva mare,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'Estrany Cas De Dr. Jekyll I Mr. Hyde

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS