L'Exercit A L'Edat Mitja

Páginas: 11 (2633 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
A l’edat mitjana les seves estratègies consistien principalment en aconseguir riqueses i apropiar-se de les terres.

Una de les coses mes importants eren les conquistes dels castells, ja que al fer-ho podien controlar les poblacions properes i derrotar les defenses de les terres, però a partir de la Baixa Edat Mitjana quan els murs de les ciutats van créixer la conquista i defensa de lesquals van passar a ser mes importants. normalment no es feien batalles campals a no ser que es volgués aniquilar al enemic.

Un exemple seria la batalla de Lechfield produïda l’any 995entre els Germans i els Magiars que finalment van guanyar els Germans liderats per Otó I ,o també podrien posar com exemples la batalla de Hastings en 1066 o la guerra dels 100 anys.

Els exercits medievalsL’organització dels exercits feudals era molt simple i fins a finals de l’Edat mitjana no es van acaba d’organitzar en divisions permanents. Abans els pobles que avien derrotat l’Imperi Roma eren bandes que lluitaven a peu amb espases i destrals i no tenien moltes estratègies i per això no els podien acabar de considerar exercits i a l’hora de lluitar eren molt desordenats fins que Carlemany va començara formar els primers exercits, i els exercits Francs formats per Carles Martell i mes tard millorats per els seu descendents els quals separarien els exercits en infanteria i cavalleria armada.

Els exercits eren classificats segons les seves funcions:la cavalleria amb els escuders i els arques amb l’infantaria, i els enginyers i l’artilleria de lloc eren grups contractats.




OrganitzacióLa major part de les batalles tenien una distribució predeterminada en la que els dos bàndols es preparaven abans de la batalla. Normalment no eren freqüents les operacions de maniobres i els pactes sobre la trobada. Al fer-ho així les tropes ja tenien una preparació sobre el terreny i evitaven el desordre al barrejar la cavalleria ,la infanteria, els arques i ballesters, entre altres.

Lestàctiques militars

Com ja he dit en l’Alta Edat Mitjana els combats eren desordenats però a mida que anaven evoluciona’n, les armes i les tropes van passar a ser mes variades i anaven millorant per algunes tropes eren molt vulnerables com els arquers i l’infantaria davant la cavalleria.
La disciplina de les tropes va millorar al haver mes homes que treballessin per diners i no per l’honor ila gloria,per que es motivaven mes al saber que cobrarien si sobrevivien


La cavalleria

El principi la cavalleria esta lligada a els gerres a cavall ,per exemple a França a finals de segla X,quan els cavallers es van convertir en el cos militar mes important ,davant de la infanteria,.El mínim intenció de poder per els cavallers va ser possible perquè nomes ells posarien el entrenamentmilitar ,la riquesa i el propi cavall per poder desenvolupar la seva tècnica de combat .

La diferencia social basada inicialment en la habilitat i destresa de els propis cavallers va provoca que la classe cabellera estes orgullosa de la seva conducta i valors militars.

En els camps de batalla es va fer ús de la cavalleria pesada. Normalment, aquesta cavalleria s'organitzavaen tres grups, que eren llançats una darrera l'altra al combat. El primer grup havia d'obrir pas entre l'exèrcit enemic o trencar les seves línies perquè els
altres grups poguessin fer-ho. Si l'enemic fugia, començava la persecució i matança de les seves tropes. Però a l'hora de la veritat, els cavallers es movien individualment en un detriment del pla establert pel seu comandant.

La glòriai l'honor eren gairebé els únics interessos dels cavallers, i per això maniobraven per tal de fer-se amb les posicions de primera fila en els atacs.
La victòria de l'exèrcit en el camp de batalla era un objectiu secundari de la seva pròpia glòria.

Els cavallers tan es llançaven a l'atac com acabaven amb la estratègia del líder enemic.
En algunes ocasions, els líders de l'exèrcit no...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • mitja
  • l'edat moderna
  • Caso Mitja
  • Edad mitja
  • El mitjó de tàpies
  • Mitja
  • La publicitat a l’edat mitjana.
  • El perfil mitjà de l'emprenedor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS