L'illa del tresor

Páginas: 6 (1400 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2011
1a part.
Billy Bones, és un vell mariner de pell fosca, alt, fort i corpulent, que al principi de la novel·la fa cap l’hostal Almirall Benbow, situat prop de Bristol. Aquesta posada és propietat del senyor i la senyora Hawkins, que són els pares d’en Jim, el protagonista d’aquest primer llibre amb el qual ens hem endinsat de nou, en el món de la literatura infantil-juvenil. L’amo però, mor ja ala primera part del llibre, i Jim, sent un adolescent com és, cada cop fa més lligams amb Billy Bones, el qual demana des del primer dia a Jim, que l’avisi si veu un vell home amb una sola cama que s’ajuda amb d’una crossa per caminar. Jonh Silver, que és així com és diu el mariner d’una sola cama, no es deixa veure per l’hostal, però si que ho fa en Black Spot, un vell conegut de Billy queprovoca a l’hoste un atac de feridura. Davant d’aquest atac, Billy sent la necessitat de confiar-li a Jim la importància del bagul que s’està a la seva habitació des del primer dia d’hostatge, així com de dir-li que fou un home de confiança d’en Flint, el pirata més temut pels mariners. Davant la por de la taca negra i l’arribada d’aquesta a les seves mans, Billy mor i Jim ha de fugir amb sa mare. Peròabans, regiren el contingut del bagul i se n’enduen, a part de les monedes que salvaran el deute que ha deixat Billy al negoci dels Hawkins, un paquet d’hule. En Jim seguint els consells del vell Billy contacta amb el Doctor Livesey i amb John Trelawney i els explica tot el succeït. En adonar-se que el que conté el paquet d’hule és un mapa del tresor, decideixen llogar un vaixell i una tripulacióper anar a la recerca del tresor del temut pirata Flint.

2a part.
Trelawney compra la Hispanola mitjançant el seu vell amic Blandy amb el qual ha acordat que si a finals d’agost l’Hispaniola no ha tornat a Bristol, ell mateix enviaria una nau a l’illa pel rescat. Però, no es necessita tan sols un vaixell sinó que calen homes, i Trelawney aconsegueix una gran tripulació gràcies a Long Johnsilver, un home d’una sola cama, habituat molts anys a la mar i que aviat es farà amb la confiança d’en Jim. Es reparteixen els càrrecs entre tots els tripulants i Silver, serà el cuiner de bord. La goleta es posa en marxa i la travessia comença amb èxit. L’únic entrebanc que hi ha és l’estranya desaparició d’Arrow, però tot canvia quan Jim, des del bagul de les pomes, descobreix la conspiració deSilver, qui explica a dos dels homes de bord, que fou contramestre d’en Flint. Tramen el motí tenint molt en compte que per tal que surti bé, han d’esperar que Trelawney i Levesey trobin el tresor, per tal de robar-los-el després i matar-los per evitar possibles entrebancs a la tornada. Jim tot sorprès ho explicà a tots els membres del comandament. Entre tots, decideixen no actuar fins que nosàpiguen quin són els homes lleials de bord amb els que poden comptar i en saber-ho, atacar per sorpresa.

3a part.
En arribar a l’illa, el capità permet baixar-hi a passejar a tretze homes de la tripulació els quals, amb John Silver davant, s’embarquen als bots. Quan ja s’allunyaven, Jim salta en un dels bots i, quan toca terra, corre cap a la selva sol amb l’objectiu d’espiar els amotinats i conèixerles seves intencions. Amagat entre la vegetació de la selva veu com John Silver mata un home i espantat pel que acaba de presencià fuig entre la verdor de la selva. De sobte sent sorolls i veu com una bestia saltant pels arbres. Espantat però intrigat, descobreix que és Ben Gunn, un antic pirata d’en Flint que fou abandonat ara fa tres anys a l’illa. Mentre Ben Gunn explica a Jim com asobreviscut tot sol a l’illa, se sent una canonada i comença el motí.
4a part.
Els homes fidels al capità Smollett només són, Joyce, Hunter, Gray, Redruth, Trelawney, Livesey i Jim. Són minoria i no tenen la Hipaniola en possessió, per tant, s’instal·len en un fortí del ja mort pirata Flint. S’organitzen per fer les guàrdies, recollir la llenya per fer el foc i per atacar en cas que sigui necessari. Al...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • l'illa del tresor
  • L'illa del tresor
  • L'Illa Del Tresor
  • L'illa del tresor
  • l'illa del tresor
  • l'Illa Del Tresor

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS