L'Islam

Páginas: 3 (654 palabras) Publicado: 9 de enero de 2013
islamL’Islam:
1.Sentit:
2.Identital
3.Sagrat profà.
4.Mites.
Es diu que l’Islam és la civilització que més mites i llegendes ha conegut mai. Ha destacat sempre, passions, admiració, però tambéressentiment i odi.
La mitologia islàmica, probablement, s’ha vist influenciada per la mitologia aràbiga.
5.Ritus.
La pràctica religiosa islàmica s'expressa en cinc preceptes bàsics, els cincpilars de la religió que tot bon musulmà ha de complir:
* La professió de fe.
«No hi ha cap divinitat tret de Déu i Muhàmmad és el profeta de Déu». En aquesta frase es veu l’essència de la creençaislàmica. La unicitat de Déu, es veu reflexada, junt amb l'única guia constituïda pel seu profeta. La professió de fe, és utilitzada en els principals moments de la vida i, per esdevenir musulmà. No hi hacap mena de ritual d’iniciació per a ser musulmà, només cal  recitar, davant de testimonis i amb sincera convicció, aquesta frase.
* La pregària ritual. 
Els musulmans han de dirigir-se a Dèuutilitza’n la pregària, 5 cops al dia, a hores preestablertes, i amb direcció a la Meca. Al migdia del divendres, es fa una pregària conjunta a la mesquita.
* L'almoina.
L'almoina té duesmodalitats: l'exercida espontàniament i lliure per agradar Déu i la reglamentada i obligatòria segons la qual tots els musulmans han d'aportar als pobres i a la comunitat una desena part de les seves rendes icapital.
* El dejuni durant el mes de ramadà.
El ramadà és el nové mes del calendari lunar en què començà la revelació de l'Alcorà. Durant tot aquest període es practica un dejuni purificador;des de l'alba a la posta del sol, el fidel s'ha d'abstenir de menjar i beure, de fumar i de tenir relacions sexuals.
* El pelegrinatge.
El cinquè pilar bàsic de la fe islàmica és el pelegrinatgeals llocs sants de la Meca, que s'ha de portar a terme almenys un cop a la vida. La visita estricta als llocs sants de la Meca és el Pelegrinatge Menor i la visita combinada dels llocs sants de la...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'islam globale
  • L'islam i Al-Andalus
  • La dona en l'islam

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS