L'espai i els satel·lits

Páginas: 4 (846 palabras) Publicado: 24 de febrero de 2014
1.- L’espai ens permet accedir a informacions, que d’altra forma seguirien ocultes. Per exemple, podem observar com es formen huracans en mitat del mar, podem veure com el vent arrastra pols através del Pacífic o es pot vigilar com Irán i Corea del Nord construeixen centrals nuclears. Tot açò, ho podem observar per mitja dels satèl·lits. En aquesta presentació, anomenarem les diferents òrbitesque seguixen els satèl·lits, però abans tindrem que saber que és l’ingravidesa.

2.- L’ingravidesa és l'estat en què un cos té pes nul. El motiu pel qual el pes es fa nul és que la forçagravitatòria sigui contrarestada per la força centrífuga (en un sistema de referència solidari amb el cos) o per alguna força de la mateixa intensitat que el pes, però que actue en la direcció oposada. Laingravidesa que pateixen persones i objectes, durant la caiguda s'anomena microgravetat i s'experimenta normalment a les naus espacials, o per exemple, en la caiguda lliure d’un ascensor.

3.- . Per totl’espai hi han satèl·lits, que seguixen diferents òrbites, i aleshores, utilitzats per a una funció diferent. La velocitat necessaria per a mantindre en òrbita depén de l’altitud perquè la gravetatterrestre es fà més dèbil conforme ascendix.
. A 150km d’altura, la gravetat encara conserva un 95% del poder d’atracció que s’exercix en la superficie. A 300km d’altura es conserva un 90%, el quesignifa que la velocitat disminuix un poc.
. D’aquesta manera, els enginyers espacials tenen que conéixer aquesta disminució de velocitat.

4.- . Els satèl·lits LEO requereixen velocitats d’uns8km/s. Amb aquesta velocitat un satèl·lit tarda aproximadament una hora i mitja en recorrer els 40000km que medeix la circumferencia terrestre, seguint una òrbita circular.
. Si el satèl·lit es mou a mésde 8km/s, aquest ixirà de l’òrbita circular i es distanciarà. A uns 11km/s ja no regresarà, sino que s’allunyarà de la Terra rumb a una òrbita més gran: alrededor del sol. Per a escapar de...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tallers de física de la terra i de l'espai
  • La Vegetació I Els Sóls
  • Els filòsofs i la música
  • Les plantes i els fongs
  • marta i els secrestadors
  • els elements i la cél.lula
  • Els trobadors i l'amor cortès
  • ELS APARELLS DIGESTIU I RESPIRATORI

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS