L Origen Violent Dels Continents

Páginas: 4 (813 palabras) Publicado: 22 de mayo de 2015
L’origen violent dels continents
1. Perquè el nomenat eó arcaic es considera el període més fecund en quant a formació de continents?
El període arcaic va ser un període d’entre fa aproximadament3800 i 2500 milions d’anys que va consistir en nombroses explosions massives. Aquest període va ser el període més productiu en quant a formació de continents de tota la historia de la Terra. Segonsalgunes estimacions el 65% de l’escorça continental actual es va formar durant l’arcaic.
2. Perquè els continents de la Terra es mantenen surant sobre el mantell i en canvi l’escorça oceànica s’enfonsaamb facilitat en el mantell?
Per a la creació d’un continents es requereix la construcció d’un fragment d’escorça molt gruixut que tingui la propietat de surar, d’aquesta manera no pot enfonsar-se maicap a l’ardent interior de la terra. Aquestes dues característiques són les que fan els actuals continents tan diferent de la litosfera subjacent en els oceans.
L’escorça oceànica és una escorçarelativament prima i densa, rica en ferro, s’enfonsa amb facilitat, en la seva major part tan sols 200 milions d’ans després de la seva formació.
Per altra banda la litosfera continental està constituïdaper roques de menor densitat com el granit, cosa que ha mantingut fragments molt antics a flotació.
3. Quines evidències tenim de l’existència del primer continent sobre la Terra? Perquè els seusfragments els trobem avui dia a continents molt separats? Relaciona el què has llegit amb el que es comenta en les presentacions 16 i 17.
Alguna de les evidències són els cristalls de zircó de 4400milions d’anys antiguitat, erosionats d’un granit primigeni i depositats en formacions de roques sedimentàries més joves en el que ara és Austràlia. Aquests indicis de granit primitiu van constituir,probablement, un component menor de les primeres masses de roca, que van adquirir el grossor suficient per emergir sobre els primers oceans.
Avui dia trobem els fragments del primer continent separats...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • El Estado Y Sus Teorias De Origen (Origen Violento)
  • L´emperadriu dels eteris
  • Teoria Del Origen Violento
  • Teoria Del Origen Violento
  • l illa dels 5 fars
  • El ball dels continents.
  • L Origen De La Filosofia
  • Origen de l vida

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS