Época moderna

Páginas: 5 (1073 palabras) Publicado: 14 de octubre de 2014
RESUM DE L'ÈPOCA MODERNA S.XVI-XVII

ACTIVITAT 1

Els tres esdeveniments que hem llegit, van portar moltes causes, conseqüències i repercussions. Algunes d'elles són aquestes:

Arribada de Colon a Amèrica: Els avantatges van ser que es van aconseguir productes molt valuosos, com l'or, la seda, la plata... D'aquesta manera, el comerç es va estendre ja que va ser la raó per laqual molts navegants europeus es van llençar a explorar els altres continents. Les conseqüències són clares, ja que es va colonitzar un lloc indígena i es van tenir nous coneixements i noves aportacions a la vida gràcies aquest continent. També es va trobar un nou camí més curt o menys perillós. En resum, la llengua, les costums, la religió, l'art, el dret i la forma de percebre el món europeu vaser portat al nou continent.

Conquesta de Granada: Aquesta guerra, va adquirir connotacions internacionals, ja que tots els regnats del continent estaven pendents del seu desenllaç. Quan finalment es va obtenir la victòria, tota la cristianitat ho va celebrar ja que va suposar una compensació per la pèrdua de la ciutat de Constantinoble i l'aturada de l'avanç del món islàmic. Tot i així encaraquedava una minoria musulmana, però aquests van perdre tots els drets i van ser expulsats a l'any 1603 per Felip III. En resum, va suposar la definitiva unificació d'Espanya.

Expulsió dels jueus: Les causes que van provocar aquest fet, van ser la pressió popular principalment anti-judia. Es volia impedir que aquests, seguissin influint en els cristians perquè passessin a ser jueus. Tant ambaquest esdeveniment com en l'anterior es volia aconseguir la unitat religiosa d'Espanya i la puresa de sang.

A Espanya, es perseguia a la gent que predicava diferents versions del cristianisme, ja que com he dit anteriorment, es volia convertir en un país amb uniformitat religiosa i catòlica.
Així doncs, la societat es dividia en: Catòlics i anti-catòlics. No obstant i això, les ciutats estavenplenes de gent pobre sense feina, criats, soldats, captaires entre molts altres ja que formaven part dels no privilegiats, que eren la gran majoria.

A Amèrica, totes les propietats de les terres van passar a formar part dels colonitzadors.

ACTIVITAT 2

El despotisme il·lustrat és un pensament crític i reformista. Els reis absolutistes van agafar la il·lustració com a model i es van apoiaren ella. Va introduïr a els seus estats una sèrie de reformes i millores importants com: Eliminen les restes que quedaven del feudalisme, protegeixen l'agricultura i els nous cultius, modernitzen les ciutats... Prohibeixen la tortura, proporcionen als catalans comerciar amb Amèrica i anuncien que tots els oficis eren iguals. Els seus aspectes positius poden ser que s'arribi a la igualtat entre lespersones i que la societat es modernitzi gràcies a les reformes imposades.

La guerra de successió, va ser protagonitzada per a Felip de Borbó amb l'arxiduc Carles d'Àustria per la possessió del regnat espanyol desprès de la mort sense descendència del rei Carles II. Per una banda, Felip de Borbó era recolzat per França i la Corona de castella i per altre, en Carles era recolzat per el RegneUnit, Gran Bretanya i Àustria. Una de les causes principals va ser la por de les potencies europees a una possible aliança entre França i Espanya que s'hagues produït si Felip de Borbó hagues pujat al càrrec. Finalment, la guerra va concluir amb la presa de Barcelona per part de Felip V.

El decret de Nova Planta és un conjunt de lleis anunciades per el rei Felip V, vencedor de la Guerra deSuccessió, els quals van quedar abolides les lleis, les institucions pròpies i la llengua de la Corona d'Aragó. Aquests fets van provocar uns forts processos que continuaren al llarg de tot el segle.

ACTIVITAT 3

La constitució del 1812 és una declaració dels drets del ciutadà on s'hi declara la llibertat de pensament i d'opinió, la igualtat entre els espanyols davant la llei, llibertat civil,...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Epoca Moderna
  • Epoca Moderna
  • época moderna
  • Epoca Moderna
  • Época moderna
  • Epoca moderna
  • Epoca Moderna
  • epoca moderna

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS