Àgora

Páginas: 3 (537 palabras) Publicado: 29 de octubre de 2014
ÁGORA
(Alejandro Amenábar, 2009)
1.-
Hipàtia
2.- Breu ressenya biogràfica:
Hipàtia va néixer a Alexandria entre el 355 o 370 i va morir a la província d’Egipte, Alexandria el març 415 o416. Va ser filòsofa i mestra neoplatònica grega que va destacar en els camps de matemàtiques i astronomia. Va cultivar els seus estudis lògics i les ciències exactes portant una vida escèptica a lavegada, que educava a una selecta escola de aristòcrates cristians i pagans.
Hipàtia d’Alexandria va ser una de les primeres dones de la historia que va contribuir al desenvolupament de lesmatemàtiques. Va escriure sobre geometria, àlgebra i astronomia i va millorar el disseny dels primitius astrolabis (instruments per determinar les posicions de les estrelles sobre la volta celeste) i va inventarun densímetre (instrument de mesura que serveix per a determinar la densitat relativa dels líquids sense la necessitat de calcular abans la seva massa i el volum). També, va escriure diversos llibres,entre ells, Sobre el Conon Astronomico de Diafanto on es parla d’equacions de primer i segon grau.
El seu caràcter singular de dona entregada al pensament, la ciència i a l’ensenyança li va suposaruna gran fama. Realment Hipàtia, va ser una excepció ja que el seu pare, Teó, va permetre que la seva filla es convertís en astrònoma, filosofa i matemàtica, cosa que era summament inusual en unsistema en el que les dones no tenien dret a l’educació i les seves vides transcorrien en els espais privats de les seves cases, les seves famílies, les seves amistats i de les “feines femenines”.

3.-Moment de la seva intervenció:
Hipàtia, paper representat per Rachel Weisz, és la protagonista de la pel·lícula Àgora. Durant tota aquesta, lluita per salvar la saviesa del món antic i és per aixòque realitza diversos invents per tal de descobrir el moviment de les estrelles errants. En un principi és respectada per tots els seus alumnes i és coneguda arreu de la ciutat, però a mida que els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Agora
  • AGORA
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora
  • Agora

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS