Ànalisi de l'entorn: indùstria tèxtil

Páginas: 11 (2650 palabras) Publicado: 9 de enero de 2010
PRÀCTICA 2

Anàlisi de l’entorn: Indústria Tèxtil

Joan Ramón Sánchis Palacio

Direcció Estratègica
Grup K P1

Noelia Ramón Iniesta
Tamara Manuel Garrigós
Josefina Soriano Ibáñez
Helena Laia López Escrihuela

INDEX

1. Introducció ....................................................................... 3

2. Elaboració de la pràctica

1. Anàlisi de l’entorngeneral ..................................... 3

2. Identificació dels Grups Estratègics del sector...... 5

3. Anàlisi de l’entorn competitiu ................................ 6

3. Conclussions.................................................................... 9

4. Font de infromació .........................................................10

1. INTRODUCCIÓEn aquesta pràctica analitzarem l’entorn de l’empresa, centrant-nos esta vegada en la industria tèxtil. A partir de la documentació proporcionada deurem:

- Identificar els principals factors estratègics de l’entorn general en el sector i dividir-los segons es tracte de factors econòmics, polític-legals, socio-culturals i tecnològics.
- Identificar els grups estratègics.
-Analitzar l’entorn competitiu dividint l’estudi en: competidors actuals, competidors potencials, productes substitutius, clients i proveïdors.

L’objectiu que es persegueix en esta pràctica es:

- Comprendre la influència que te l’entorn general i l’específic sobre l’empresa, com afecta a l’activitat i als resultats de la mateixa.
- Conèixer i aplicar les principals tècniques per al’anàlisi del entorn com son l’anàlisi PEST o l’anàlisi de Porter.

2. ELABORACIÓ DE LA PRÀCTICA

2.1. Anàlisi de l’entorn general

Per analitzar l’entorn general utilitzarem el mètode d’anàlisi PEST , que es divideix segons els diferents factors de l’entorn general que afecten a l’empresa, ja seguen oportunitats o amenaces.

✓ Factors Polític – Legals

-Liberalització dels intercanvis tèxtil internacional. Després que foren eliminades en 2005 totes les restriccions a la importació de productes tèxtils i de confecció que hi havia front a països de la ONU, la facturació espanyola va disminuir, per tant serà una amenaça per al sector, ja que suposa major competència per al mercat Espanyol tèxtil.
- Rondes del GATT, ara OCM, han propiciat major aperturadels mercats. Conforme es vajen disminuint els aranzels, el tèxtil importat serà més barat i per tant la industria espanyola tindrà que buscar diferenciar-se i innovar cada volta més si el que vol és ser competent, doncs es tracta d’una amenaça per al sector.
- Entrada d’Espanya en la CEE. Va suposar una oportunitat, ja que quan Espanya passà a formar part de la CEE passà a poder abastir majorquota de mercat.
- Creació del Pla de Suport (2006). Posat en funcionament pel Govern que pretén contribuir a elevar la seva competitivitat, per tant, es tracta d’una oportunitat.
- Facilitats de la UE als PVD amb l’objectiu de millorar l’accés dels seus productes tèxtils i de la confecció en el mercat europeu. Consistirà en una amenaça per al mercat espanyol ja que suposarà una majorcompetència.

✓ Factors Econòmics

- Liberalització del comerç, el que suposa major competència, així que serà una amenaça per al sector.
- Apertura de nous mercats. Suposarà una oportunitat, ja que entraríem en mercats on encara no tenim presència dels postres productes i ampliaríem la quota de mercat.
- Reducció de la ocupació, que suposarà una amenaça per al sector.- Creixement dels PVD. Suposarà una amenaça, el sector es trobarà en una situació de major competència, ja que l’avantatge competitiu que ells tenen es en preus, una via amb la qual nosaltres no podem competir.
- Llimitacions financeres, i per tant una amenaça.
- Deslocalització. Si el que volem es reduir costos per a competir amb els productes xinesos, la deslocalització seria...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • industria textil universal textil
  • Industria textil
  • industria textil
  • Industria textil
  • La Industria Textil
  • industria textil
  • La industria textil
  • Industria Textil

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS