Àngel Guimerà

Páginas: 2 (357 palabras) Publicado: 19 de febrero de 2015
Àngel Guimerà, autor de Terra baixa, va néixer a les Illes Canàries el 1845. Fill de pares no casats, va arribar a Catalunya als 8 anys i es va adaptar molt bé al país i a la llengua. Va ser premiatals Jocs Florals en diverses ocasions. Sent catalanista, va morir el 1924.
Terra baixa va ser escrita el 1897, en plena Renaixença, corrent literari català que va fer aixecar la literatura catalanai els seus autors fins arribar a l’èxit. Aquest període, del 1833 fins a principis del segle XX, es fonamenta en el Romanticisme, iniciat a finals del segle XVIII com a rebuig del Neoclassicisme. ElRomanticisme es basa en un món idealitzat on predomina la malenconia, l’atracció per tot allò oposat a la llum i a la raó, la imaginació, l’interès pel passat o pels mites, etc. Contràriament, acontinuació del moviment romàntic neix el Realisme, el qual es caracteritza pel refús de la fantasia, l’actitud narrativo-descriptiva per retratar la vida, l’objectivitat, preferència pels temesd’actualitat i pels canvis socials, interès pels personatges de classes socials més malaurades, entre d’altres. A Terra baixa predominen els aspectes realistes ja que es tracta d’una història de la vida quotidianad’aquella època. Tot i així, el teatre de Guimerà participa plenament del Romanticisme.
Totes les obres d’Àngel Guimerà presenten característiques semblants: els temes tractats van sobre la defensadels éssers vius diferents, característiques de la seva pròpia experiència vital (l’origen mestís, desencís amorós...), referents com el propi poble (oficis, classes socials). Podem comprovar-ho através de les semblances entre Terra baixa i La filla del mar, per exemple.
El gènere literari de Guimerà és el teatre, en concret, els drames teatrals, on l’apassionament i l’expressió intensad’emocions i sentiments són importants ja que els diferencia de les comèdies o altres tipus d’obres de teatre. El drama és una obra extensa que fa plorar, és més treballada i s’adequa a les idees del...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • angel guimera
  • ANGEL GUIMERÀ
  • Àngel Guimerà
  • Angel guimera
  • Àngel Guimerà
  • angel guimerà
  • Angel guimera
  • Angel Guimera

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS