Èbola, trabajo Bachiller

Páginas: 9 (2019 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2015
Curs: Batxillerat
Assignatura: Història del món contemporani


Treball: Comentari i seguiment d'una notícia d'actualitat
Període de seguiment de la notícia: des del 2 d'octubre fins al 28 d'octubre de 2014
Tema: El virus de l'èbola a Espanya

EL VIATGE D'UN VIRUS


Durant el darrer mes hem sentit parlar tant del virus èbola que s'ha convertit en un tema co


L'èbola és un virus dela família del Filoviridae. És una enfermetat molt infecciosa i molt greu, que afecta tant a éssers humans com a altres espècies de mamífers.
Aquest nom prové del Riu Èbola (a la República Democràtica del Congo, antic Zaire), a on va ser detectada la infecció per primera vegada en el 1976 durant una epidèmia amb una alta mortalitat. Fa uns cinc anys, una científica hi estava investigant allaboratori de Hamburg el virus de l'Èbola, tractant de trobar una vacunació quan va sofrir un greu accident, es va punxar amb una agulla que estava infectada amb aquest virus mortal, concretament amb la cepa Zaire del virus, la mateixa que es troba ara a Guinea, Liberia, Serra Lleona i ara també a Nigèria amb una xifra de morts cercana als mil i una tasa de mortalitat molt pròxima al 90%.Normalment els síntomes comencen als dos dies i a les tres setmanes després de contreure el virus, amb febre, malestar de gargamella, dolors musculars i mal de cap. Generalment segueixen les nàuseas, vómits i diarrea, juntament amb fallo hepático i renal. En aquest moment alguns pacients començen a sofrir complicacions hemorràiques.

El virus es pot contreure pel contacte sangini o pels fluids corporalsdel animals infectats (generalment moneas o ratespinyades de la fruita).Es creu que les ratespinyades son portadores del virus, el poden contagiar però sense sofrir cap malestar, sense estar afectats. I clarament, es contagiós de persona a persona. Els supervivients de gènere masculí poden transmitir l'enfermetat a travès del semen durant quasi dos mesos. Amb el fi d'estableixer un diagnòstic,per lo general es descarta davant altres enfermetats amb simptomes parescuts, com la Malària, el Cólera i altres hemorragies virals. Per confirmar dit diagnòstic es fan proves de sang per detectar anticossos.

La prevenció inclou la reducció del contagio de la infecció de les moneas i dels porcs al home. Una forma de dur-lo a terme sería le verificació de la infecció en dits animals i la sevamatansa i l'eliminació del cossos en cas de detecciño de l'enfermetat. També sería d'ajuda dur roba protectora durant la manipulació de dits cossos i rentar-se molt bé les mans semore que s'ha estat a prop de qualcú afectat.

No es disposa d'un tractament específic; els esforços realitzats per ayudar als pacients infectats consisteix en administrar-los bé les sals de rehidratació oral (aigua mabsucre i sal) o fluids intrevenosos.

Fins al 2014 els brots de l'Èbola nomès havien estat infectats a regions concretes d'Àfrica. A partir del brot d'aquest any a 'Africa Occidental, s'han produït contagis en altres continents.Des del 1976 fins 2013, l'Organitzaciño Mundial de la Salud va reportar 1.716 casos.

En l'actualitat no existeix cap vacuna per aquesta enfermetat, encara que s'estàndesenvolupant diverses linies d'investigació.
Article ''L'Èbola, el més Mortífer de la Història.'' 20-juny 2014:

L'epidèmia del virus Ébola que està afectant a tres països de l'Àfrica occidental s'ha intensificat en les últimes dues setmanes i ja s'ha cobrat la vida de 337 persones des que es va produir el primer cas fa més de sis mesos, segons ha informat l'Organització mundial de la Salut,convertint-se així en l'epidèmia més mortífera de tota la història d'aquesta malaltia. La xifra total de casos s'eleva ja a 528. Guinea segueix sent el país més afectat, amb 264 morts, seguit de Sierra Leone i Libèria, amb 49 i 24 morts, respectivament. L'aparició de la malaltia en una zona transfronterera on es produeixen constants desplaçaments de persones d'uns pobles a altres, la resistència...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • trabajo de biologia ebola
  • Trabajos bachiller
  • Trabajo Ebola
  • TRABAJO DEL EBOLA
  • trabajo historia segundo bachiller
  • TRABAJO 2 BACHILLER
  • EBOLA
  • que es el ebola

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS