Ética

Páginas: 6 (1477 palabras) Publicado: 2 de octubre de 2014
Treball ètica
1. Teories ètiques
Activitats
a) Resumeix les idees principals del text de Sánchez Vázquez. Com explica l’aparició i la successió de diferents doctrines ètiques? Amb què les relaciona?
Les idees principals del text ens expliquen que les doctrines ètiques varien i que tenen a veure amb la època, societat i la realitat humana.
Les explica amb el fet de que al llarg del temps lavida social canvia, per tant la moral de les persones també. Les relaciona amb els canvis que apareixen socials i humanes.
b) Quins dos problemes es contraposen en el text de Marina? A quin conjunt de teories ètiques correspon cada un d’aquests problemes?
En el text de Marina es contraposa el ser feliç amb l’obligació de ser bo. Pertany al conjunt de teories ètiques materials (amb normes ipautes).

c) Quina és la idea fonamental del text de Gandhi? La seva proposta pertany a una ètica formal? Per què?
El text de Gandhi ens parla dels drets i els deures propis. No, ja que les formals reivindiquen que l’esser humà a de moure’s amb llibertat, de forma desinteressada i guiat per allò que senti en el moment.

d) Explica la relació que hi ha entre el deure i la raó segons DiògenesLaerci. En quins aspectes la seva argumentació té elements de les ètiques materials i en quins presenta relacions amb les ètiques formals?
Segons Laerci, el deure son les accions que la raó aconsella, però la raó esta en contra dels deures, ja que la podem desobeir. Amb les ètiques materials: ja que aquesta ètica ens afirma que hi ha un fi o bé per a cadascun de nosaltres, es relaciona amb el casde que els deures estan per complir-los, tal i com la raó aconsella, però l’ètica formal en aquest cas, ens diu que si no fem cas a la raó deixem de banda els deures, per tant som lliures.













2. Ètiques materials
Activitats
a) Quin és, segons Epicur, el bé primer el fi de la vida? Què significa el plaer per a ell?
Per a ell ho és el plaer. Per a ell el plaer no es solsexe, sinó una combinació de càlculs prudents que investiguin les causes per a ser feliç.

b) Quin és el bé suprem segons Aristòtil? Per què diu que no l’expliquem de la mateixa manera les diferents persones o fins i tot una mateixa persona?
El bé suprem per Aristòtil es la felicitat, el poder viure feliç. La felicitat es diferent depenent de la persona, la definició de felicitat no serà lamateixa per a una persona pobre que per una altre de rica, depenent les circumstancies en les que un visqui, pot arribar a trobar la felicitat molt bipolar.

c) Llegeix el segons text d’ Aristòtil. Per què la felicitat és el bé més perfecte? Dóna un exemple de quelcom que es triï com a mitjà per obtenir un altre fi de quelcom que sigui un fi en si mateix?
Aristòtil opina que la felicitat es elbé més perfecte perquè es allò que cadascú busca per si mateix i no pas per una altre cosa. Un exemples es desitjar una cosa però per aconseguir-ho intentem de arribar a ell per mitja d’un altre camí.

d) Per què m’he de sacrificar per altres, si és molt racional obligar els altres a sacrificar-se per mi?
Si alguna cosa es un sacrifici, es molt poblable que obtinguem un “premi” o benefici quanmenys o esperem, al igual quan fem exercici, si no fa mal no perdrem pes.

e) Explica amb quin altre text d’aquesta pàgina té relació. Com es defineix la felicitat? Quina crítica es por fer a la seva posició?
La felicitat és l’abstenia de dolor y el plaer. Una critica sería al fet de pensar que és una injustícia ser a vegades infeliç, no sempre tot a de ser un camí de roses, mai saps si caureet pot ajudar mes endavant a aixecar-te amb més facilitat.












3. Ètiques materials
Activitats
a) Què és per a Tomàs d’Aquino el bé universal? Estàs d’acord amb la seva afirmació? Per què hi ha diferents maneres de fer-ho?
El bé perfecte es la causa d’una satisfacció perfecta, per a ell és Déu. No estic del tot d’acord, es cert que la benaurança i pensar que hi ha algú...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • etica y eticidad
  • Etica
  • Etica
  • Etica
  • Ética
  • La etica
  • Etica
  • La etica

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS