Úlcera Pèptica I Peritonitis (Malalties De L'aparell Digestiu)

Páginas: 3 (580 palabras) Publicado: 11 de abril de 2011
ÚLCERA PÈPTICA
Una úlcera pèptica, o úlcera gastroduodenal, és una nafra en el revestiment de l'estómac (úlcera gàstrica) o el duodè (úlcera duodenal), que és el principi de l'intestí prim. Lesúlceres pèptiques són comunes: un de cada 10 nord-americans contreu una úlcera en algun moment de la seva vida. Una causa de l'úlcera pèptica és una infecció bacteriana, però algunes úlceres són causadesper l'ús perllongat d'agents antiinflamatoris no esteroides, com la aspirina i el ibuprofèn. En contades ocasions, tumors cancerosos de l'estómac o del pàncrees poden causar úlceres.

Paper del'Helicobacter pylori
Helicobacter pylori (H. pylori) és un tipus de bacteri. Els investigadors creuen que H. pylori és responsable de la majoria d'úlceres pèptiques. No obstant això, la majoria de lespersones infectades no contreuen úlcera. No es coneix la raó per la qual H. pylori no causa úlceres en totes les persones a les quals infecta. És molt probable que la infecció depengui de lescaracterístiques de la persona infectada, el tipus d'H. pylori i altres factors que encara es desconeixen.
Els investigadors no estan segurs de la manera que les persones contreuen H. pylori, però creuen quepot ser per mitjà dels aliments o l'aigua. Els investigadors han trobat H. pylori en la saliva d'algunes persones infectades, de manera que el bacteri pot propagar-se també pel contacte de boca a boca,per exemple al besar-se.

H. pylori afebleix el revestiment mucós que protegeix l'estómac i el duodè, la qual cosa permet que l'àcid afecti la superfície sensible que es troba per sota d'aquestrevestiment. Per efecte tant de l'àcid com dels bacteris, aquesta superfície delicada s'irrita i es forma una nafra o úlcera. H. pylori pot sobreviure en l'àcid de l'estómac perquè secreta enzims que honeutralitzen. Aquest mecanisme permet que H. pylori s'obri pas fins a la zona "segura", o sigui, el revestiment mucós protector. Una vegada que arriba allí, la forma d'espiral que té el bacteri li...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • L'aparell digestiu
  • Ulcera Peptica
  • Ulcera peptica
  • ulcera peptica
  • Úlcera péptica
  • ulcera peptica
  • Ulcera Peptica
  • Ulceras pepticas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS