Páginas: 11 (2565 palabras) Publicado: 29 de marzo de 2015
Proposta de solució

Prova d’avaluació continuada 2
‘Nutrexpa : Molt més que Cola Cao’




Preguntes sobre el cas

Recordeu que totes les respostes s'han d'argumentar adequadament en funció dels continguts dels mòduls didàctics. A més de visitar les anteriors pàgines Web, recordeu que també és interessant visitar les fonts bibliogràfiques de la biblioteca de la UOC. 

1. Pel que fa a lesfuncions que poden exercir els intermediaris en la distribució de productes: quins beneficis aporten els habituals de Nutrexpa en general, i en concret, què pot aportar el Grupo Pascual tant a Nutrexpa com als consumidors?



Les funcions dels intermediaris, es divideixen en tres grups:

● Funcions de transacció.- Les funcions de transacció inclouen la compra, venda, negociació i el risc assumitd'adquirir la mercaderia i la seva possible deterioració o obsolescència. Per exemple, Cola Cao, es pot adquirir en hipermercats com Alcampo, Carrefour i Eroski, els quals s'encarreguen d'aquestes activitats i assumeixen el risc d'obsolescència (ja que en aquest producte no existeix el risc de deterioració). Addicionalment, els intermediaris simplifiquen l'intercanvi entre el productor i el públicobjectiu i redueixen el cost. Altres exemples de les funcions de transacció les veiem en el cas d'alguns distribuïdors com Sánchez Aragonesa de Distribucions S. A., Jesan Coffe o molts altres que es dediquen a la distribució dels productes de Nutrexpa (Cola Cao, Paladín, San Francisco, La Piara, etc.), així com d'altres marques i que realitzen la compra d'aquests productes per vendre’ls als seusclients del canal HORECA i que aquests els posin a la disposició dels seus clients. Veiem per tant, la funció de compra i venda, així com l'assumpció del risc que suposa la compra dels productes per a la seva posterior venda.

Funcions de logística.- Dins de les funcions de logística es pot destacar la diversitat d'assortiment, el fraccionament, l'emmagatzematge i el transport de productes. En altresparaules, gràcies als intermediaris el consumidor té accés a una gran varietat de marques que ofereixen el mateix tipus de producte i amb el format que s'ajusta a les seves necessitats. És per això, que dels 15 formats de Cola Cao oferts per Nutrexpa, gran part d'ells es distribueixen a través de supermercats, i d´altres estan pensats per a la seva distribució en hostaleria. A més amb l'aliança ambGrupo Leche Pascual, aquesta última, amplia la seva presència al mercat dels batuts, completant el seu gran “portfolio” de productes. D'altra banda, la funció d'emmagatzematge permet al consumidor disposar del producte en la quantitat i moment desitjat, i la funció de transport consisteix en el moviment físic del producte des del lloc de producció al de consum. .

Funcions que facilitenl'adquisició del producte.- Els intermediaris proporcionen informació i assessorament previ a la compra, promoció, finançament del producte, instal·lació una vegada adquirit el producte i el manteniment, moltes vegades realitzat en col·laboració amb el productor. No obstant això, a causa que Cola Cao es considera una compra de baixa implicació, algunes d'aquestes activitats no s'ofereixen al noconsiderar-se necessàries. Quant a la informació, els intermediaris també proporcionen informació al productor. Així, en aquest cas, aquesta informació podria haver facilitat la creació de diversos envasos de Cola Cao, per exemple, per a ús individual al canal HORECA, o l'envàs de 5 quilos disponible en hipermercats com Carrefour, Alcampo o Eroski.
Els beneficis aportats pels distribuïdors al fabricant esclassifiquen en dos grups:

El primer es relaciona amb els recursos: algunes empreses no tenen els recursos necessaris per cobrir totes les activitats realitzades pels intermediaris o simplement prefereixen centrar-se en les activitats claus del negoci (per exemple investigació i desenvolupament). Segons representants de Nutrexpa, el cedir la venda i distribució física dels batuts Cola Cao i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS