0

Páginas: 3 (737 palabras) Publicado: 9 de abril de 2015
0. INTRODUCCIÓ
LA OCEANOGRAFIA I LES SEVES PARTS








La oceanografia és una ciència composta per diferents disciplines que, en el seu conjunt, poden estudiar completament aquesta ciència.Oceanografia geogràfica: La finalitat d’aquesta part és conèixer la composició de la terra, la mobilitat de les plaques tectòniques, les característiques dels sediments i la història dels oceans, continentsi el clima. També actua en altres àrees d’interès com la predicció de terratrèmols o la distribució dels recursos.
Oceanografia biològica: La biologia intenta entendre què és el que controlal’abundància, els diferents tipus i la variació temporal d’organismes presents als mars i oceans. Estudia la productivitat de nutrients, les zones bentòniques i pelàgiques del mar, les dinàmiques poblacionals ol’evolució i la genètica de les diferents poblacions.
Oceanografia geològica: Defineix què és el que controla l’estructura geològica i la topografia del sòl oceànic i els processos naturals quemodifiquen i creen aquest perfil. Tracta el moviment de les plaques tectòniques, els dipòsits sedimentaris, l’activitat sísmica i la paleoclimatologia*.
Paleoclimatologia: Ciència que estudia els registreshistòrics (sediments, gel...) per a poder predir com actuarà la Terra en el futur.
Oceanografia química: Estudia el comportament dels elements químics i els seus cicles dins dels oceans de la Terra.Aquesta ciència analitza la distribució de l’oxigen, els micro i macro nutrients, el cicle del carboni o l’acidificació dels oceans.
Oceanografia física: S’encarrega d’explorar i estudiar elsprocessos físics que es duen a terme als oceans, com per exemple, la dinàmica de les ones, els corrents i la interacció atmosfera – oceà.
Oceanografia tecnològica: Té com a finalitat estudiar novestècniques i avenços tecnològics per tal d’ajudar a altres disciplines a entendre i estudiar els oceans. Estudia satèl·lits, boies, robots i altres tecnologies.
Recursos econòmics: Encara que no es tracti...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS