01 03 AW El Retrat Psicol Gic

Páginas: 5 (1086 palabras) Publicado: 26 de marzo de 2015
1. El retrat .pàgines 56 - 57

3. Identifica el tret principal dels personatges que destaca cadascuna de les descripcions següents. Després, escriu en cada cas les expressions que defineixen aquest tret principal, seguint el model de la graella:
1. L’oncle Dock és un home tranquil i bon jan. No hi ha res que li faci perdre el cap: ni tota la feina pendent ni els contratemps que passen.
SharonCreech: La travessia
2. En Cody és un xicot cridaner, impulsiu i simpàtic, però d’una mena de manera que inspira desconfiança a la mare. «És massa simpàtic», diu. «Té un no sé què de perillós».
Sharon Creech: La travessia
3. Esperava trobar-se una dona abatuda pels anys i tal volta pel dolor, ajaguda al llit, i disposada a gemegar per les seves desgràcies. Però així que va entrar a l’escàsmenjador, es va trobar una dona vestida de fosc, amb els cabells blancs i escassos, que l’esperava a peu dret, ajaguda pel bastó, i que tenia una mirada tan penetrant com la de la seva filla. Tothom, a Torena, tenia una mirada esmolada d’odiar tant, de callar tant durant tant de temps.
Jaume Cabré: Les veus del Pamano (adaptació)
4. És alt, gros i malcarat. Sempre parla amb sarcasme i fa la guitza a lagent. Diries que és capaç d’estripar guies telefòniques amb les mans. El més bo del cas és que no costa gens de treure’l de polleguera. Ep, no és que sigui cap busca-raons, jo (més aviat podríem dir que sóc una mica babau), però no és estrany que tothom tingui ganes de provocar-lo.
Linda Aronson: L’Ian i les píndoles màgiques
5. Encara que per posició, per historial, per patrimoni i per tarannà enMarcel Vilabrú fos la persona que s’especialitza a fer patir els altres, trencar cors, absorbir voluntats, aconseguir fidelitats, tot sense moure ni un dit, i com qui diu sense proposar-s’ho, va cometre l’error d’enamorar-se de la persona equivocada.
Jaume Cabré: Les veus del Pamano
6. El sol fet d’haver nascut un 29 de febrer ja tenia un caire d’excepció, de singularitat. De dies 29 de febrernomés n’hi ha un de cada quatre anys. Això vol dir que en els setanta anys de la seva vida el pare només va poder celebrar el seu aniversari setze vegades! Qui sap si això no explica la pervivència en ell de la frescor d’esperit que li permetia, als cinquanta, als seixanta anys, de continuar pensant i escrivint per a la gent jove...
Ramon Folch i Camarasa: Bon dia, pare

Text
Tret principalExpressions
1
un home tranquil
tranquil, bon jan, res no li fa perdre el cap
2
Un nen intranquil
Cridaner, impulsiu i simpàtic
3
Una avia antipàtica
Abatuda, dolor
4
Un noi malcarat
Malcarat, sarcasme i fa la guitza a la gent
5
Una dona orgullosa
Fer patir els altres, trencar cors, absorbir voluntats, aconseguir fidelitats
6
Un noi pensatiu
Frescor

4. Pensa en una persona que coneguis bé i fes-ne unadescripció psicològica. Abans, recull en una llista els trets més destacables de la seva personalitat.

5. Llegeix aquest text i fes les activitats següents:
El pare diu que dintre meu hi ha tres Sophie diferents: una de somiatruites i romàntica; una de lògica i realista i una altra de caparruda i impulsiva. Segons ell, o tinc el cap ple de pardals, o toco de peus a terra o sóc tossuda com una mula.Diu que si mai s’ajunten aquestes tres Sophie em convertiré en una noia completa, però també m’agradaria saber com seré si deixo de tenir el cap ple de pardals, no toco de peus a terra ni sóc tossuda com una mula. No em transformaré en una altra persona?
El pare diu que he heretat d’ell aquest temperament lògic i que la part somiadora em ve de la mare, però no crec que això sigui just del tot. Alpare li agrada creure’s que la lògica és una de les seves virtuts, però després s’està llargues estones contemplant fotografies de països exòtics i sovint diu coses com ara: «Hem d’anar a fer un safari!» o bé «Hauríem de volar pel cel amb un globus aerostàtic!»
Sharon Creech: La travessia
a) Digues les característiques que presenta cada una de les tres Sophie i enumera les expressions que hi fan...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Psicolo Gicos
  • TERROR PSICOL GICO
  • Propuestas Psicol Gicas 1
  • Forma De Desarrollo Psicol Gico De Los Ni Os
  • Qu Es La Novela Psicol Gica
  • Factores Psicol gicos
  • Escuelas Psicol gicas
  • Teor As Psicol Gicas

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS