01503 GES1 20142

Páginas: 22 (5298 palabras) Publicado: 24 de marzo de 2015
GES1
Itinerari d’aprenentatge
Presentació i objectius
Continguts
Conceptes més importants
Bibliografia i webs d’interès


































Itinerari d’aprenentatge
L’aprenentatge relatiu a aquest mòdul té per resultat visible la realització d’una activitat avaluable però per a la realització de la qual i l’assoliment ple dels continguts i competències corresponents, caldesenvolupar un seguit d’activitats no avaluables prèvies i posteriors al lliurament de la PAC per l’estudiant.

■ Activitats avaluables:
Resolució de la prova d'avaluació continuada 1


■ Activitats no avaluables prèvies i posteriors a la realització de la prova:
Lectura de la GES 1
Lectura i estudi del mòdul 1 i 2
Lectura de l'enunciat de la PAC 1
Lectura dels missatges del tauler
Lectura i possibleparticipació al fòrum
Cerca, consulta i anàlisi de les normes que cal aplicar
Cerca i anàlisi jurisprudencial
Lectura del model de solucions de la PAC 1


■ Dedicació: Entre 15 i 25 hores

Presentació i objectius

■ Presentació:

Aquesta Guia d'Estudi pretén dotar l'estudiant d'un element més per a la planificació del treball sobre la matèria que presenta el mòdul 1 de l'assignatura Què és eldret?. La Guia d'Estudi conté una aproximació al tema del mòdul de forma esquemàtica, amb els seus elements clau que pot ajudar a optimitzar el temps i els recursos de què es disposa per l'anàlisi i comprensió dels conceptes centrals i la línia d'estudi sobre la qual es treballa.

L'objectiu de la Guia d'Estudi és el de servir d'eina per la planificació del treball que l'estudiant realitza en el mòdulcorresponent.

■ Objectius:

Prendre consciència de la importància del Dret com a element que possibilita la coordinació social i la convivència pacífica.
Entendre que el fenomen jurídic té un caràcter polièdric i que ens podem acostar a la seva conceptualització des de diferents posicions i perspectives.
Identificar els trets bàsics de tres d'aquestes perspectives concretes, ordenades d'acordamb la pregunta que intenten contestar: una perspectiva estructural o normativa (de què està fet el Dret?, com està estructurat?), una perspectiva funcionalista o sociològica (per a què serveix el Dret?) i una perspectiva valorativa o crítica (és just el Dret?, és tal com hauria de ser?).
Introduir algunes distincions conceptuals i terminològiques (Dret objectiu / dret subjectiu, Dret positiu /Dret natural) que ens caldran per a comprendre els mòduls següents.
Aprendre a distingir analíticament els àmbits del Dret i la justícia, a fi de poder copsar millor la tensió existent entre el que és legal i el que és just.
Copsar l'abast i la importància de reconèixer i garantir els drets humans i els drets fonamentals per a assolir Ordenaments jurídics més justos.
Entendre els principis bàsics queregulen l'activitat dels Estats constitucionals moderns: legitimitat democràtica, separació de poders, principi de legalitat, l'Estat de Dret, etc.
Descobrir què és un Ordenament jurídic i el procés de producció de normes jurídiques.
Distingir els diferents tipus de normes jurídiques existents en l'Ordenament espanyol i entendre el valor que té, dins d'aquest sistema normatiu, la Constitució.Entendre el procés mitjançant el qual es produeix l'aplicació del Dret als casos concrets i conèixer sumàriament les tècniques interpretatives que s'hi utilitzen.


Continguts

Tema 1. Dret i societat.

1.1. La presència permanent del Dret en la vida quotidiana. És important que en iniciar l’estudi de l’assignatura sigueu conscients que el Dret és present en la vostra vida quotidiana. Feu un petitanàlisi del vostre dia a dia i intenteu veure, en les vostres accions quotidianes, com aquestes estan regides i regulades pel Dret. Heu d’entendre que realitzant actes, que a primera vista poden semblar desproveïts de transcendència jurídica, si aquests són analitzats degudament, veureu com estan regulats pels diferents aspectes del Dret que atorguen drets i/o ens imposen deures.

1.2. Coordinació...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GES1
  • GES1
  • 20142 MercatsiConducta PAC3
  • 03531 GES1 Cat
  • Taller 3 20142
  • 03537 NotaInformativa2 DretPublic 20142
  • 1045 390302 20142 0 LOS MATERIALES
  • 1045 390701 20142 0 plaza

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS