03 _FINALITAT_DE_LES_IMATGES

Páginas: 2 (361 palabras) Publicado: 25 de octubre de 2015
FINALITAT DE LES IMATGES
Es pot establir una classificació bàsica que ordena les imatges segons que la finalitat siga informativa, exhortativa, recreativa o estètica
1.- Finalitat informativa
Lesimatges son un mitjà ¡doni per a informar de manera clara i direc­ta. Les imatges informatives tracten d’identificar persones o grups; indi­car accions, direccions o espais; descriure fets o situacions,o comuni­car noticies.
1.1.- Les imatges identificadores expressen o simbolitzen la filosofia d’una empresa o d’un particular amb la finalitat de ser reconeguts i distingits d’altres empreses oparticulars. Per exemple, els logotips,les marques i les imatges de banderes.








1.2.- Les imatges indicatives volen mostrar alguna cosa a través de signe o senyals. Per exemple, els pictogrames queens indiquen direccions que cal seguir o espais concrets.
1.3.- Les imatges descriptives defineixen llocs o figures i n’expliquen les diferents parts o qualitats, generalment mitjançant un dissenysimplificat. Els dibuixos científics de formes naturals, els dissenys d’edificis o d’objectes, els esquemes i mapes son imatges descriptives.
1.4.- Les imatges noticia son imatges de premsa que acompanyenels textos informatius i els cartells anunciadors d’esdeveniments com el que veus en la fotografia




2.- Finalitat exhortativa
Aquest grup d’imatges tracta de convèncer el receptor perquè faça allòque proposa el missatge. S’empren fonamentalment en el camp de la publicitat, que ha de mantenir l’interés dels consumidors per un producte durant llargs períodes de temps.



Les imatgespublicitàries solen anar
acompanyades de textos
que ajuden a la comprensió i
valoració del missatge visual

3.- Finalitat recreativa
.

Les imatges recreatives son els còmics, les pel·lícules, algunes imatges derevistes, les obres de teatre, els guinyols, etc. La finalitat d’aquestes imatges es entretenir










4.- Finalitat estètica

Les imatges estètiques són obres d’art que, a traves del tema que...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 03
  • 03
  • 03
  • 03
  • 03
  • 03
  • 03
  • 03

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS