03 Hermes Amb Dioni S Infant 51

Páginas: 3 (697 palabras) Publicado: 17 de abril de 2015
Hermes i Dionís infant

Hermes amb Dionís infant és una escultura grega de marbre. Atribuïda a l'escultor Praxíteles del període clàssic final o bé, segons altres autors, a una còpia del segle Id'un original del mateix artista del 350-330 aC. Va ser descoberta el 1877 a les ruïnes del Temple d'Hera i actualment està exposada al Museu Arqueològic d'Olímpia. La seva altura és de 213 centímetres il'obra completa amb la base fa uns 370 centímetres. Els conceptes de perfil grec, nas grec i corba praxitèlica han passat a ser un model de bellesa clàssica.

El peu dret d'Hermes està unit a un trosde sòcol, que té forats que no encaixen a la corona de la base, la qual cosa reflecteix els canvis realitzats a l'estàtua. Altres parts del grup estan igualment separades. Tanmateix, el tronc del'arbre s'adossa al maluc d'Hermes per a la col·locació d'un pont.
El rostre i el tors d'Hermes es mostren amb un gran polit, quasi brillant, «al que han contribuït generacions de minyones del temple».Tanmateix, a l'esquena té les marques dels cops de raspa i el cisell i la resta de l'estàtua només està polida de manera parcial.

Als cabells, des de la seva descoberta, s'aprecien petites empremtes decinabri, un compost de sulfur de mercuri de color vermell, que probablement no és un color real, sinó una preparació per al daurat. El color es troba a les corretges de la sandàlia del peu original,que també presenta restes de daurat; a més a més, la sandàlia té un dibuix d'Hèracles que va ser realitzat en pintura, que neix en el motiu tallat de les corretges entre els dits dels peus. Els ulls iels llavis eren probablement de color vermell.

En general, el braç dret en alt d'Hermes que li falta, ha suggerit diverses interpretacions. Sembla que el grup és la representació de l'episodimitològic d'Hermes quan porta Dionís acabat de néixer a les nimfes de la muntanya Nisa. Al llarg del camí, Hermes, per distreure al petit Dionís, agita un objecte amb la seva mà dreta. Per tant, se suposa...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Prax Steles Hermes Amb Dion S Infant
  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Hermes Amb Dionis Infant
  • Hermes amb Dionís Infant
  • Estatua Hermes Amb Dionís Infant
  • Hermes Amb Dionís Infant
  • Hermes amb Dionís
  • Hermes amb el nen Dionis

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS