0introduccio 1

Páginas: 3 (556 palabras) Publicado: 8 de marzo de 2015
La maternitat d’Elna
L’èxode republicà
En acabar la guerra civil gairebé mig milió de persones (470.000) van fugir a França entre el 28 de gener i 12 de febrer de 1939. La fugida va ser tant massivaque les tropes franceses no estaven preparades per organitzar aquella multitud de gent, la frontera va estar tancada uns dies i moltes persones van ser tancades en camps de concentració a prop de laplatja, aquesta pobre gent marxava amb les poques pertinences que podien arreplegar (fresades, roba , menjar).
Els camps de concentració francesos
Molts dels empresonats espanyols vivien de maneramolt precària, sense llits i amb un poques mantes havien de sobreviure en un lloc on tot eren filferros, els francesos no respectaven els drets que tant anunciaven que tenien. Però poc temps després vaesclatar la guerra a França, alguns pobles van ajudar a la població civil amb mantes seques i refugi ja que feia molt fred. ______________________________________________________________________Elizabeth Eidenbenz i la Maternitat (Desembre 1939- Abril 1944)
Camps: Argelers, Ribesaltes, Sant Cebrià, Bacarés i Gurs.Van néixer: 597 nens, la majoria fills d’exiliats republicans.
La maternitat te l'origen al Països baixos, després de la primera guerra mundial , l'associació ajuda als nens de la guerra dePierre Cérésole, enginyer pacifista i antibel·licista. Volia preservar la Pau entre els homes, a causa d'aquest moviment va néixer Servei Civil Internacional (SCI) 1920 amb Pierre com a màxim impulsor,basava en solidaritat entre pobles per evitar noves guerres.
Al 1920 van fer col·laborar persones que s'havien enfrontat a la guerra per ajudar als més necessitat la experiència va ser bona, se'n vanadonar de que es millor ajudar. Al 1932 es va consolidar el SCI com organització amb estatuts legals, i a finals del 1936 es van reunir organitzacions de Suïssa amb Rodolfo Oligiati per donar ajuda...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Documento 1 1 1 1
  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS