1- GUERRA I REVOLUCIÓ (1808-1814)

Páginas: 2 (331 palabras) Publicado: 15 de enero de 2015
TEMA 5:
1- GUERRA I REVOLUCIÓ (1808-1814)
La guerra del Francès

El rei espanyol Carles IV es va oposar a les idees de la Revolució Francesa i va declarar la guerra a França. Espanyava ser derrotada i va haver de firmar el tractat de Fontainebleau, en el qual posava que havien d’envair Portugal perquè s’havia aliat amb el Regne Unit. Les tropes franceses vanaprofitar que havien de travessar la peninsula per a ocupar algunes ciutats espanyoles. La gent estava descontenta i el fill del rei Carles IV, Ferran i els seus partidaris van provocar el motíd’Aranjuez, que va dimiti a favor seu i es va convertir en rei d’Espanya Ferran VII.
Napoleó va aprofitar aquesta situació i va retenir als membres reials a Baiona i va pressionar-los per aquè dimitissin i ell va coronar rei d’Espanya al seu germà Josep Bonaparte. El 2 de maig de 1808 a Madrid hi va haver una revolta i això va provocar l’inici de la guerra del Francès. Elsespanyols que estaven a favor de Josep Bonaparte eren anomenats afrancesats i els que volien que tornes Ferran VII eren anomenats patriotes.
Quan Napoleó va retirar algunes tropes, elsespanyols aliats amb els anglesos van fer una contraofensiva i es va firmar el tractat de Valençay, que va posar fi a la guerra i va tornar a la corona Ferran VII.

Les Corts de Cadis i laConstitució de 1812
Durant la guerra del Francès, la falta de la familia reial va fer que hi haguessin juntes locals i provincials per a garantir l’ordre i l’organització a Espanya. Méstard es va formar una Junta Central Suprema per a coordinar les diferents juntes.
La Junta Central va convocar les Corts que es van reunir a Cadis perquè era l’única ciutat que elsfrancesos no havien ocupat. Les corts van fer la Constitució de 1812 (va ser la primera constitució d’Espanya). La Constitució de 1812 reflectia els principis del liberalisme polític.
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • GUERRA DE INDEPENDENCIA (1808-1814)
  • Guerra y revolucion 1808-1814
  • Comparació guerra mexicana i la revolucio soviètica
  • 1 Guerra Mundial Y Revoluci N Rusa
  • 8 1 GM I Revoluci Russa
  • Guerra I Revolució
  • La crisis del Antiguo Régimen (1808-1814)
  • 1 La crisis de 1808. la guerra de la independencia. los comienzos de la revolución liberal.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS