1 Sessi Geo 1

Páginas: 2 (409 palabras) Publicado: 21 de abril de 2015
(1ª Sessió)
Conèixer l’índex de globalització
L’índex de globalització econòmica d’un estat es mesura a partir de les seves exportacions, del percentatge que representa el comerç pel que fa al seuproducte interior brut o PIB ( el valor total dels béns i serveis produïts en un país un any), de les inversions rebudes de l’estranger i de les fetes a fora.
És un indicador que mesura la integracióe interdependència global dels països en les esferes culturals, ecològiques, econòmiques, polítiques, socials i tecnològiques.

Termes :
OMC: (organització mundial del comerç), és l’únic organismeinternacional que s’ocupa de les normes que ordenen el comerç entre els diversos estats del món. L’OMC serveix perquè els governs dels països que en formen per negociïn acords comercials i resolguin lesseves diferències a partir d’unes normes comercials pactades internacionalment.
Actualment en formen part 153 estats i 30 més que hi acudeixen com a observadors. Està situada a la ciutat de Suïssa deGinebra.

Bric: l’acrònim usat internacionalment en l’economia per designar el Brasil, Rússia, Índia i la Xina en un grup d’estats amb una gran extensió territorial, una població nombrosa, elevatsrecursos naturals i un important creixement econòmic. Han crear el seu propi desenvolupament per invertir en projectes d’infraestructures i desenvolupament sostenible per els seus integrats senseutilitzar el dolar.





PIB: (producte interior brut), valor total dels béns i serveis produïts en un país durant un any. No inclou el valor dels bens produïts per les persones del país residents al’estranger però si que incorpora el que han produït les persones estrangeres residents al país.



Zona euro
És una font cartogràfica on ens mostra Europa i dins d’aquesta els països que pertanyen a la zonaeuro, però també els que no pertanyen.
Aquest gràfic és del gener de 2012 de l’editorial Barca nova. L’escala que té aquest mapa és de 0 a 50 km.
En la llegenda se’ns presenta el color verd i...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Sessi 1
  • Preparaci Sessi Avaluaci 1
  • Bloque 1 geo sec.
  • tarea 1 geo
  • Intro Geo Tarea1 1
  • tratados geo 1
  • meneria geo 1
  • informe cafe geo 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS