1 trimeste sociales 2 eso

Páginas: 10 (2485 palabras) Publicado: 1 de octubre de 2015
Recuperació
2n Eso
1er trimestre
Socials

Nom i cognoms: Juan Carlos Rosario Angeles
Data: Recuperació
Professor: Juan José Garcia
Tutor: Javier Román

Unitat->1
1.El final de l’Imperi Romà
Els pobles germànics vivien al nord de l’Imperi romà, més enllà dels rius Rin i Danubi. Eren pobles seminòmades: una part de les tribus vivía en petits pobles, mentre que la resta es dedicava a pasturar elbestiar. Els romans els anomenaven bàrbars (que significa “estranger”) i pensaven que tenien costums poc civilitzats.
A partir del segle III, alguns grups de germànics van creuar repetidament les fronteres romanes atrets per les riqueses de Roma. Eren grups molt nombrosos formats per tota mena de gent. A vegades, van entrar a l’Imperi pacíficament. Però altres cops es van produir enfrontamentsmilitars molt violents.
L’any 395 l’emperador Teodosi va decidir dividir l’Imperi entre els seus dos fills perquè fos més fácil de defensar. Honori va rebre la zona oest del territorio, l’Imperi d’Occident, i Arcadi, la zona est, l’Imperi d’Orient.
L’arribada dels germànics es va produir en una época en què l’Imperi d’Occident patia una gran crisi, de manera que els emperadors tenien cada vegada mésdificultats per defensar-se d’aquestes invasions. L’any 476, el capitost germànic Odoacre va vencer Ròmul Augústul, l’últim emperador romà d’Occident. Aquest esdeveniment és tan important que constitueix una nova etapa la història: l’edat mitjana.
4.L’Islam en l’edat mitjana
Mahoma, el fundador de l’islam: Els àrabs estaven organitzats en tribus enfrontades, sense cap poder polític que les unís.Cada tribu tenia les seves pròpies creencies. La majoria de la población estaba formada per nómades que es dedicaven al pasturatge. Mahoma era un dels comerciants de la ciutat de la Meca. Un bon dia, Mahoma va sentir que Déu el cridava, va decidir abandonar la seva feina i es va dedicar a predicar una nova religió, l’islam. L’islam defensava que les persones s’havien de sotmere a Al·là, que és talcom els musulmans anomenen l’únic Déu.
Els rics comerciants de la Meca va reaccionar contra Mahoma perquè van creure que les seves predicacions eren una amenaça per l’ordre social. Per això, Mahoma va haver de traslladar-se a la ciutat de Medina l’any 1622. Aquesta data rep el nom d’hègira i marca el principi del calendari musulmà.
Àrab-> Terme que es refereix als habitants d’Aràbia i als seusdescendents.
Musulmà-> Persona que professa la religió islámica.


La religió islámica: Les predicacións de Mahoma es van recollir en l’Alcorà, que és el llibre sagrat dels musulmans. Segons la doctrina islámica, tot musulmà ha de cumplir cinc obligacions fonamentals:
La professió de fe, per la qual tot musulmà testifica que <>
La pregària cinc cops aldia
El pelegrinatge a la Meca, almenys una vegada a la vida.
Fer dejuni durant el mes del Ramadà, tots els diez des que el sol surt fins que es pon.
L’almoina, per ajudar els pobre
L’Alcorà també recull certes obligacions: es permet la poligamia i es prohibeix menjar carn de porc, beure vi i participar en jocs d’atzar.
La mesquita-> La mesquita és sobretot el lloc on es reuneixen els musulmans perpregar.
Un gran pati on hi ha la font en què els creients purifiquen el cos abans de resar.
Un miranet, una torre des de la qual el muetzí crida a l’oració cinc cops al dia.
Una sala de columnas on els fidels preguen.
Un mur anomenat alquible, on hi ha el mihab, un nínxol buit situat en dirección a la Meca.
El minbar, el púlpit des d’on l’imam dirigeix l’oració.

L’expanció de l’islam i el governdel territori->Desprès de la mort de Mahoma, els exèrcits musulmans es van llançar a expandir la nova religió.
La máxima autoritat de l’imperi era el califa, que disposava el poder polític religiós. El califa era assistit pels seus consellers, el visirs, i per molts funcionaris: els valis governaven les províncies, els ulemes interpretaven la llei alcoránica i els cadis eren els jutges.
Els...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tema 1 Social 2
  • Sociales 2 unidad 1
  • PORTAFOLIO 1 PROBLEMAS SOCIALES 2
  • portafolio etapa 1 sociales 2
  • Trabajo Final 1 Trimeste
  • APUNTE 1 PRINCIPIOS FUNDAMENTALES DEL TRABAJO SOCIAL CON CASOS 1 2 1
  • Trabajo De La Etapa 2 Y 3 De Sociales 1
  • Resumen capitulo 1 y 2 de diagnostico social

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS