1. L'evolució del capitalisme i el procés de mundialització

Páginas: 11 (2686 palabras) Publicado: 21 de diciembre de 2014

Prova d'avaluació contínua 1. L'evolució del capitalisme i el procés de mundialització

Enunciat
1. La dinàmica capitalista
Relaciona el contingut dels següents articles de premsa amb diversos conceptes teòrics (tants com et sigui possible) de l’apartat “1. Dinàmica capitalista” del material docent. Per respondre a aquesta pregunta no cal fer recerca sobre les noticies; nomésllegir els apunts i explicar amb precisió i amb les vostres pròpies paraules com i quins conceptes d’aquesta secció dels apunts queden il.lustrats de forma més o menys directa a l’article. Afegim una part de la resposta a l’apartat “a” perque s’entengui millor què es demana.
a) “Orange acuerda comprar Jazztel por 3.400 millones a través de una opa,” El País 16 de setembre 2014http://economia.elpais.com/economia/2014/09/15/actualidad/1410794198_368732.html

“La racionalitat del mode de producció capitalista es troba en l'obtenció del màxim benefici possible,” ens diu el material docent, i les raons de la venda de Jazztel per part del seu principal propietari són un exemple d’aquesta racionalitat, segons l’article, ja que “ha tratado de encontrar el momento óptimo paralograr el mayor precio posible en la venta” i afegeix que “no está en las empresas por razones sentimentales.”

Sense anar més lluny hem pogut llegir en l’article que el Sr. Leopoldo Fernández Pujals va invertir uns 60 milions i va obtindre prop dels 500 milions d’euros en la venta de la seva participació, clarament el que ha fet és reproduir un capital al moment òptim amb el procésd’acumulació (o dit d’una altre manera, la reproducció ampliada del capital) per obtindre el major benefici possible en la seva venta.

Tal com ens anuncia en els mòduls, “el creixement adopta la forma dels cicles econòmics”, i si analitzem una mica observem clarament les condicions idònies. Per exemple les noves tecnologies requereixen del servei que ens proporcionen les empreses detelecomunicació amb la banda amplia, l’ADSL, etc... com Jazztel, Orange, Yoigo entre altres, això és degut al progrés tècnic, una de les condicions que permeten la producció capitalista. Al augmentar les noves tecnologies i per tant el servei que requereixen aquestes, també augmenta la demanda de l’ADSL i la banda amplia, és a dir, Internet, una eina que cada cop més està integrat en la societati els seus hàbits. Un altre exemple, és que per renovar el DNI, passar la ITV es demana cita per Internet, al igual que les entitats bancàries van evolucionant amb les noves tecnologies i els hàbits dels seus client, ara podem obrir comptes, fer transferències, demanar préstecs, mirar els moviments dels nostres comptes, sense passar per l’oficina, tot per Internet.

De igual manera queels consumidors (que amb les seves rendes adquireixen productes i serveis que les empreses ofereixen a conseqüència de la demanda dels propis consumidors), uns dels protagonistes de l’economia, van evolucionant i canviant els seus hàbits, ara per a fer la compra de la llar ja no fa falta anar al supermercat, la podem fer per Internet i la porten a casa directament. Per tant, podem dirque tant els hàbits socials, la ideologia, les institucions polítiques i la legislació econòmica en general van variant i canviant segons s’acumula el capital.

Per altra banda quan diu: “Esa cifra supone un 8% sobre el precio al que se fue suspendida ayer la cotización por la CNMV cuando las acciones subian al 12%” la CNMV en aquest moment realitza el seu treball que és mantenir lesregles del joc per a l’acumulació de capital. Veiem clarament en l’article que en l’ampliació i la reproducció de capital que és el que fa Orange amb el “llançament de la opa amistosa sobre el 100% del capital de Jazztel” on clarament la CNMV sanciona posteriorment.


b) “El consumo y la inversión impulsan el crecimiento trimestral del PIB hasta el 0,6%,” Europa Press 28 agost 2014...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • l'origen i l'evolucio de la vida
  • Capitalisme I Ètica
  • Caso 1 Karaoke Capitalism
  • 1 1er UNIDAD Proc
  • Tarea 1 Proces administrativos
  • practica 1 proc
  • Procés Osmòtic 1
  • N 1 I 3 Unitats Did Ctiques Del Proc S D Adaptaci I Del Peixets

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS