1

Páginas: 3 (513 palabras) Publicado: 28 de octubre de 2015
1.Expliqueu, fent servir paraules vostres i posant un exemple, en què consisteix el relativisme moral que defensen els sofistes (observeu que el relativisme moral és un tipus específic derelativisme).
Protàgores va ser el primer en mantenir una visió relativista en afirmar que existia una veritat per a cada persona.
El relativisme moral consisteix en afirmar que els principis de la justíciai lo bo només els podem trobar dins de un determinat grup social i nomes valen per a ells. Cada grup té les seves tradicions i costums de manera que lo bo i lo dolent, lo just i lo injust són semprerelatius a algun grup, per tant és impossible que grups diferents es posin d’acord.
Exemple:
Un tema molt actual seria l’ avortament. Una noia de 19 anys amb la vida apunt d’arrencar, estudiant unacarrera. Per un accident es queda embarassada, té una feina que li permet pagar-se els estudis i poca cosa més. La noia decideix avortar. Els religiosos diran que està malament, és un acte impur icastigat, és una acció egoista. En canvi d’altres, més escèptics religiosament parlant, diran que està ben fet i que no només ha de pensar en ella sinó en tot el que seria tenir un fill en una etapa de lavida en la qual no està preparada per la responsabilitat que comporta ser mare.
2 .Quina és l'opinió de Sòcrates sobre el relativisme moral
Sòcrates, en canvi, sí creia en l’existència universaldel bé i el mal, rebutja l’escepticisme dels Sofistes radicalment.
L’intel·lectualisme moral és la conseqüència de la maièutica. Aquesta manera de pensar suposa un cert domini sobre les altres partsde la persona. Només qui obra sabent que fa bé aconsegueix la moralitat i també la felicitat. Tot home bo és savi. El saber i la virtut coincideixen. “Un coneixement correcte condueix a accionscorrectes” si un home coneix el bé, no pot deixar de fer-lo, perquè la força del bé és insuperable. Qui coneix el que és correcte, actuarà correctament, el mal només es fa per ignorància. Tot home porta...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • EL RECICLAJE 1 1 1 1
  • Trinidad 1+1+1=1
  • BIBLIOGRAFIA DE PETER DRUCKER 1 1 1 1 1 1 1
  • Depreciaciones 1 1 1
  • El párrafo 1 1 1
  • FACTORING 1 1 1
  • desarrolloplacenta 1 1 1
  • ACTIVIDAD 1 1 1

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS