11-S

Páginas: 52 (12840 palabras) Publicado: 20 de diciembre de 2011
1. INTRODUCCIÓ:

Aquest treball de recerca tracta sobre els atemptats de l'11 de setembre del 2001 als Estats Units i tot allò relacionat amb ells. El motiu de la tria d’aquest treball és que l'11 de setembre és un esdeveniment molt important a la història d’aquest segle i és un tema que repercuteix en l’actualitat. Per això, és un treball molt interessant per a tota la gent, estiguiespecialitzada en el tema o no.

Per fer aquest treball he recercat tota aquella informació que feia referència a l'11-S, els seus antecedents i la repercussió posterior. Per tant, aquest ha estat un treball de recopilació i s’han utilitzat fonts bibliogràfiques (diaris, llibres...) i electròniques (pagines web, pel·lícules...).

A l’hora de realitzar el treball he reduït el tema excloent aquelles partsamb menys importància en relació amb el treball i només he buscat un mínim que serveixi per fer conèixer els fets i entendre les conclusions. Aquest ha estat el principal problema, sintetitzar una gran quantitat d’informació per a que la lectura sigui el més amena possible.

L’objectiu d’aquest treball és analitzar d’on sorgeixen les raons per fer els atacs de l'11 de setembre i així comprovarcom els Estats Units ha estat el major Estat terrorista del segle XX i com ara, després de l'11-S, utilitza els atemptats com a recurs per legitimar una ofensiva bèl·lica a tot Orient Mitjà per explotar els recursos econòmics de la zona.

2. Causes – Antecedents:

2.1 La guerra Santa:

La Guerra Santa és una guerra justificada per raons religioses, els promotors de les quals qualifiquen coma guerra benvolguda per Déu i que condueix a la salvació eterna del qui mor en ella, ja que diuen que qui mori en un atac/atemptat suïcida aconseguirà arriba al Paradís (cel) i obtindrà 72 verges (una recompensa una mica irònica, ja que si estàs mort, difícil és poder gaudir d’aquestes 72 verges). Les guerres de religió europees, les Croades o la Jihad (branca radical de terroristes musulmans, queel tractarem més endavant) són exemples coneguts de Guerra Santa.

En els temps moderns s’ha usat també com una manera de definir diferències culturals i històriques entre combatents, sense que sigui la religió necessàriament la causa principal, sinó que més aviat ho posen com a excusa per poder atacar o atemptar contra edificis i/o personatges importants de certs països del capitalisme (unexemple és el conflicte de l'Ulster).

El concepte de Guerra Santa pot trobar-se en el cristianisme a través de la formulació del concepte o doctrina de la guerra justa per Agustín de Hipona en la seva cèlebre obra Civitate Dei, que és continuada per altres autors al llarg de l'Edat Mitjana, com Tomás d'Aquino (Suma Teològica, II-II Qu. 40.). Agustín comenta (en la Rèplica a Gaudencio) que si elsheretges, els cismàtics (i pel context també membres d’altres religions, com ara jueus o pagans) no volen comprendre les belleses i veritats del cristianisme, caldrà decidir-se a fer-los la guerra. És a dir que en certa manera només veuen normal la seva pròpia religió. És un pensament una mica tancat, que en aquella època encara podia ser normal, però en l’època que vivim, s’ha de tenir unamentalitat més oberta i si no compartir les opinions i idees dels altres, al menys s’han de respectar.

A l'Islam també existeix la idea des dels primers temps: a Medina, dels anys 624-630 hi ha una glorificació de les razzias i, en paral·lel, en la revelació alcorànica, la seva justificació i reglamentació. L’alcorà, encara que no ho formula d’una manera específica ja que el concepte de jihad, que soltraduir-se (impròpiament, segons el parer d'alguns) com a guerra santa, és en realitat molt més ampli, inclou també l’acció violenta. D'acord amb l'Alcorà, la guerra santa ha de ser en principi defensiva, encara que actualment es fa servir més per fer ofensives.

Defensiva o no, l’obligació de la guerra santa és en qualsevol cas un tema recurrent en l’alcorà i ocupa aproximadament uns 250...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 11 S
  • 11-s 2001
  • La polémica en torno al 11-s
  • Atentados 11-s
  • Consecuencias del 11-s
  • 11 Filogenia Del S N
  • Conspiracion 11-S
  • Tept En El 11-S

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS