12 Tesis Sobre La Disciplina

Páginas: 6 (1354 palabras) Publicado: 20 de septiembre de 2012
16 tesis sobre disciplina
Josep Maria Carbó, IES de Santa Coloma de Farners Cuadernos de Pedagogía, octubre de 1999
http://www.xtec.cat/centres/b7008390/16mesures.pdf

(adaptació d‟Anna M. Ribas Margarit)

La classe ideal ?

16 tesis sobre disciplina
Tesi 1:-El conflicte és una oportunitat educativa, no un destorb que s'ha d'eliminar. Tots els professors tenim problemes de disciplinaperquè a cada classe sempre hi ha algun alumne/a que provoca conflictes. Ho fa perquè necessita pautes de seguretat que no té i els professors sí que tenim. Si en comptes d'integrar-lo, reprimim el conflicte o l‟eliminem amb càstigs injustos, ressorgirà amb força un altre dia.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 2:-Els conflictes han de treballar-se pactant, no guanyant. Cal arribar a un acord ambels alumnes que causen problemes i fer-ho amistosament: acord sobre la falta i sobre la manera de superar-la. Alumne/a i profe són col.laboradors, no enemics.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 3:-Millor poques normes que un extens codi normatiu. Si diem: "Jo explico 15 minuts i vosaltres calleu, tant si m'escolteu com si no“, no els estem obligant a escoltar i donem opcions als que sí que volenescoltar: saber callar és previ a començar a aprendre.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 4:-Tot el professorat té poder, però no tothom té autoritat. El profe pot castigar, canviar de lloc, expulsar, etc. perquè la institució li dóna aquest poder, però l'autoritat la dóna l'alumnat: emana de la coherència i la convicció amb què s'exerceix. I els alumnes ens donaran l'autoritat només si noten queels estimem i que volem el seu bé, si no ens contradiem i si ens mantenim ferms en les nostres posicions, quan són justes i clares.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 5:-La persona responsable de la indisciplina és l'alumne/a. Els problemes de disciplina no els crea el professor, sinó l'alumne i se li ha de dir que no actua correctament: no pares de parlar...què penses fer?. Ell, indirectament,et demana el teu càstig i tu llavors pots pactar perquè vegi que és ell qui ha de solucionar el tema, per aprendre més sobre ell mateix. I encara que prometi que no tornarà a passar, hem de ser conscients que tornarà a passar. Educar vol dir insistir, i això agrada els alumnes, que se senten atesos. El que cal evitar és ser indiferent cap a ells. Millor un petó que una bufetada (metafòrica), peròmillor una bufetada (metafòrica) que la indiferència.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 6:-S'ha de tractar cada alumne de diferent manera aplicant les mateixes normes Cal aplicar les normes de forma personalitzada: cadascú prové d'una situació personal diferent i d'un moment evolutiu diferent: amb un alumne desatès a casa seva per la família no s‟hi pot mantenir el mateix tipus de diàleg ni ferel mateix pacte que un altre que té una família estructurada.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 7: -S'ha de treballar l'entorn on apareix el conflicte Si l'alumne provoca problemes perquè és el que espera la classe d'ell, perquè és el pallasso oficial o el provocador oficial, convé veure qui riu primer o a qui mira l'infractor, per descobrir la „trama oculta‟. També es pot buscar l'ajut delscompanys per resoldre la indisciplina: agafem a l‟alumne a qui Marc mira quan provoca el conflicte i li demanem “pots dir-li al Marc que durant uns dies... “

16 tesis sobre disciplina
Tesi 8: -Cal treballar les petites accions i no els grans objectius. No esperem canviar mai a la persona (aconseguir que aquell alumne/a comenci a treballar, fer que aprovi...): millor demanar-li dues frases del'exercici, deu minuts de silenci diaris (que ell mateix controli el rellotge i avisi quan acabin) i felicitar-lo si ho aconsegueix. I dels petits èxits arribarem als grans. Si li demanem que no parli mai més a classe, li posem un repte impossible i accentuem la seva autoimatge negativa de persona que sempre fracassa.

16 tesis sobre disciplina
Tesi 9:- Millor no insistir en el que no funciona....
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • Tesis sobre la disciplina
  • Tesis De Disciplina
  • ensayo sobre la disciplina
  • ensayo sobre la disciplina escolar
  • Metodologia Sobre Disciplina
  • Hablar Sobre Disciplina
  • Algunas Definiciones Sobre Disciplina
  • ensayo sobre la disciplina

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS