12

Páginas: 7 (1665 palabras) Publicado: 23 de marzo de 2015







1. Fitxa técnica.
-Títol: El hombre de la máscara de hierro. (The Man in the Iron Mask)
-Any: 1998
-Nacionalitat: Estats Units.
-Director: Randall Wallace.
-Guió: Randall Wallace (Novela: Alexandre Dumas)
-Música: Nick Glennie-Smith
-Repartiment: Leonardo DiCaprio, Gabriel Byrne, Jeremy Irons, John Malkovich, Gérard Depardieu, Judith Godreche, Anne Parillaud, Hugh Laurie, PeterSarsgaard.

2. Argument.
La pel·lícula conta la història del rei Luis XIV de França, un rei que exergeix sobre el seu poble una monarquía absoluta.

Aquest rei és capritxós i egoista, és un rei que aconsegueix totes les xiques que vol, i s’encapritxa de Christine, que esta compromesa amb el fill de Athos, un mosqueter retirat. Per a poder conseguir-la i llevar al seu compromés del mig, decideixenviar-lo a la guerra, lluitant en el front, per que sabia que anava a morir.

Athos se’n assabenta d’això, i amb l’ajuda de Phortos i Aramis, altres mosqueters retrirats, que estaven també ja molt cansats de les actituds infantils i cruels del rei, del poc tacte que tenia amb la gent, i de la seua actitud de superioritat, intentaràn llevar a Luis del poder. També li demanen ajuda a D’Artagnan, peròeste es nega a participar, ja que diu ser molt fidel al rei i protegir-lo amb la seua vida. Aleshores aquests tres elaboren un plan.

Saben que cuant va nàixer el rei Luis XIV, no va ser fill únic. La seua mare va tindre dos fills bessons, però el seu pare va decidir quedar-se solament amb uno, per a no tindre problemes més avant a l’hora de triar el successor al trò i que això fora causa dedividsió del païs. Es va quedar amb Luis, i l’altre, anomenat Philip, el va enviar a viure a una casa de camperols, i cuant va arribar a certa edat, per tal de que ningú se’n assabentara de la seua identitat, va decidir tancar-lo en una pressó subterránea i amb una màscara de ferro que li tapara el rostre.

Phortos, Aramis i Athos decideixen traure a Philipp a amagades de la pressó, canviant-lo per unninot i fent-li creure als de la pressó que ha mort. Una vegada han conseguit traure’l d’alli, la seua idea és educar-lo i ensenyar-li a ser un bon rei.

Durant uns dies s’esforçen per ensenyarli a actuar com heu fa el seu germà Luis, però els resulta complicat, ja que Philip està educat com a una persona servicial i li resulta complicat fingir ser d’un carácter que no és.

El dia que tenen pensatfer el canvi, és el mateix que el rei Luis va a organitzar un ball de disfresses.

Mentres transcurreis el ball, li van fent vore entre la gent una màscara de ferro, i ell comença a asustar-se. Intenta no pensar en això però cada vegada la veu més voltes i comença a pensar que està alucinant.

Decideix retirar-se un moment a la seua habitació, on els tres mosqueters l’estaven esperant, el vanagarrar, i li llevaren la roba per a posar-li el que portava Philip, i a Philip el que portava ell. El van traure per un passadís secret que tenia l’habitació i se’l van endur, mentres que Philip va baixar al ball de disfresses.

Allí va conèixer a sa mare, que estava asabentada de tots els plans dels tres mosqueters. D’Artagnan, l’altre mosqueter que havia decidit no participar en la traició delrei, estava cuidant de la porta de la seua habitació cuant Luis havia entrat, i de repent va sentir que aclamaven al rei desde el ball, però ell no l’havia vist eixir. Va sospitar i es va dirigir cap al ball. Va poder observar que la conducta del rei no era pròpia d’ell, que es portava d’una manera diferent i de seguida va saber el que estava pasant i va ordenar que tots els mosqueters vigilarenl’eixida del castell.

Van lluitar els mosqueters del rei contra Athos, Phortos i Aramis, però finalment van guanyar els defensors del rei i es van endur a Philip al castell amb Luis. Allí, Luis va ordenar que tornaren a Philip a la pressó i que li possaren la màscara que tant odia.

La reina madre, una vegada sola amb D’Artagnan, li va confesar que Luis i Philip eren fills seus, no del seu...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 12
  • 12
  • 12
  • 12
  • 12
  • 12
  • 12
  • 12

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS