1213124

Páginas: 2 (266 palabras) Publicado: 23 de octubre de 2013
Comentari de text
L’autor es Joan Maragall, va néixer a Barcelona el 10 d’octubre i va morir el 20 de desembre del 1911 a Barcelona. Elque Joan Maragall vol transmetre es el seu sentiment i emoció cap a la naturalesa ja que ell viu en un lloc on hi ha poca natura. Es un delsescriptors catalans considerats mes important.
El resum d’aquest poema es que la vaca es per culpa de un tros de pedra que va impactar en el seuull i la vaca es va quedar cega, per culpa que es cega te problemes per seguir a les seves companyes i al final es queda sola, viatgen ensolitari.
“Aquest poema tracta sobre una vaca cega”
El poema compara la marginació de l’artista modernista amb la vaca cega. Com ja e dit abansaquest poema esta inspirat amb la naturalesa. Hi ha bastantes figures retòriques però unes quantes serien la repetició que la vaca es cega i lesmortes nines. Es un registre col·loquial i alguns exemples de arcaismes poden ser: mes, però, gesto... Aquest poema esta compost per versosdecasíl·labs, d’art major, la seva rima es assonant i te 5 estrofes. En els primers versos explica que la vaca es cega i com ha arribat a sercega y a la resta de versos explica que es quedar sola, bàsicament la seva soledat.
En conclusió Juan Maragall es un del artista catalans mesimportants, esta inspirat en la naturalesa, suposo que parla de la soledat ja que a ell li deu passar el mateix. 






David Manjón
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS