1234

Páginas: 6 (1481 palabras) Publicado: 24 de noviembre de 2013
ACTIVITAT PRÀCTICA TEMA 1 i 2: EL MÀRQUETING DE DESIGUAL
Història
Al 1984 un jove suís de 20 anys, Thomas Meyer, va donar lloc al naixement de la marca Desigual a l’illa d'Eivissa. Aquest jove tenia en ment la possibilitat d'acostar el disseny a les persones perquè poguessin vestir de forma diferent i divertida i el què en principi va resultar ser un problema s'ha convertit en l'últim miraclede la moda made in Spain.
El nostre jove treballava en una botiga dedicada a la venda de roba de segona mà en la qual comercialitzaven samarretes amb l’eslògan I love Eivissa i amb grafitis i taques al més pur estil hippie. En el desenvolupament d'aquesta activitat Meyer es va trobar amb un problema, un estoc de 3.000 texans als quals no s'havia pogut donar sortida en el mercat, que vaconstituir una gran oportunitat, ja que va tenir la idea d'elaborar amb ells caçadores vaqueres utilitzant la tècnica del patchwork , l'èxit va ser desmesurat i els turistes Alemanys a l’illa blanca, entre d’altres, demandaven aquestes peces que començaven a adquirir la seva pròpia identitat.
Aquests van ser els principis de la marca i també va poder ser el seu final ja que no es contava amb la capacitatproductiva suficient per a assimilar aquest creixement, en qualsevol cas s'havien assentat les bases de la futura trajectòria de Desigual.
L'evolució de la marca va lligada al desenvolupament d'un procés creatiu, el primer eslògan utilitzat va ser creat per la directora de cinema Isabel Coixet, llavors publicista: Desigual no és el mateix, es convertirà en tota una senyal d'identitat del'empresa que va a marcar el seu passat, present i futur. El primer logotip elaborat per a la marca va ser desenvolupat per Pere Torrent (Peret), incorporant motius africans allargats amb cert aire subsaharià i colors gris, negre i vermell.

El boom Desigual
Durant els anys noranta l'empresa es dedica al desenvolupament del mercat nacional incrementat el número de botigues en el país.
Al 2002 essuma al projecte Marc Adell, actual director general i accionista minoritari del projecte, que va conèixer a Thomas Meyer navegant, és el moment de la professionalització de l'empresa mitjançant la contractació d'experts en les diferents àrees, la divisió de funcions i la internacionalització obrint l'empresa al mercat exterior. Les xifres a partir d'aquest punt comencen a ésser de vertigen, al 2008l'empresa arriba a facturar més de 162 milions d'euros a l'any, molt per damunt dels 8 milions d'euros facturats al 2002, el que suposa multiplicar el seu creixement per 20 en 7 anys. L'empresa conta amb 150 botigues, mou un volum de 55 milions de peces a l'any, té 1.000 treballadors dels quals el 75% és personal de botiga.
El logotip actual ha estat desenvolupat per Patrick Thomas, que es sumaa la incorporació a la marca en el 2006 de José Castro, dissenyador gallec format en el prestigiós Royal College of Arts de Londres, i que ha treballat amb dissenyadors com el recentment desaparegut Alexander McQueen, Givenchy i Dolce & Gabbana entre d’altres.

Fun & Profit
La senyal d'identitat de Desigual demanda de tots els seus integrants treballar gaudint i compromesos amb el projecte(fun) per a aconseguir un creixement sostingut, sostenible i rentable al llarg de la seva trajectòria en tots els canals de venda mantenint els valors que li són propis (profit).
Des de la caserna general de l’empresa al carrer Bruc de Barcelona el propi Meyer dirigeix cada temporada a un equip de 40 dissenyadors en un espai diàfan, sense despatxos ni envans que convida al treball cooperatiu, sensecorbates ni jerarquies evidents al llarg de tota la cadena empresarial.
Cada any se selecciona un eslògan que serà el leitmotiv de la col·lecció. Per a la pròxima temporada primavera-estiu es pretén captivar al mercat amb la Hand Made Collection SS 10, prenent com eix novament la diferenciació del producte dels seus competidors, els dissenys no són iguals, l'estratègia de comunicació és...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS