1234

Páginas: 3 (660 palabras) Publicado: 21 de febrero de 2013
ELS ESTATS
1. Què és un sistema polític democràtic o DEMOCRÀCIA?
Una democràcia es un sistema polític en què el pobe intervé en el govern. Mitjançant unes votacions en les que s'eligeixenrepresentant per a cada estat. Les democràcies consten de l aparticipació dels ciutadans, una separació de poders i un estat de dret.
2. Què és un sistema polític dictatorial o DICTADURA?
Una dictaduraés un sistema polític forçat a on una persona o un grup de persones imposen el seu poder de una manera violenta com un cop d'estat o una revolució. A una dictadura tots els poders estan a lesmateixes mans i una es realitzez votacions de manera regular.
3. Què són unes eleccions?
Unes eleccions son un procés de votació avon tots els ciutadans majors d'edad, indistintament del seu sexe,religió o procedéncia poden votar per elegir el govern.
4. Quants tipus d'eleccions es celebren a Espanya?
Eleccions de diputats i senadors. Eleccions de membres de corporacions locals. Eleccions delsdiputats del parlament Europeu.
5. Qui pot votar?
Tothom que superi els devuit anys i aparegui al Cens dels Residens Espanyol
6. Cada quant temps es celebren normalment?
Les eleccions escelebres cada quatre anys.
7. Quins partits polítics coneixeu? Busqueu la seva pàgina web i expliqueu algunes de les seves idees.
Partit Popular, es un partit polític de dretes que actualmentgoverna a Espanya. El president es Rajoy. Es un partit lliberal que actualment s'està limitant a retallar i intentar reduir es deficit sense invertir en cultura, invenstigació i altres camps que són elsúnics que podrien treure endavant el país.
PSOE, és una partit polític de esquerres que va governar a Espanya fins als darrers anys. Actualment el presideix Rubalcaba, però fins l'any passat elpresident era Zapatero. És un partit socialista que apostava més per les empreses petites i mitjanes. Són l'actual oposició.
1. Quina és la funció dels Jutges
La funció dels jutges es vetllar perquè...
Leer documento completo

Regístrate para leer el documento completo.

Estos documentos también te pueden resultar útiles

  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234
  • 1234

Conviértase en miembro formal de Buenas Tareas

INSCRÍBETE - ES GRATIS